Foto: Publicitātes foto

Latvijas biatlona stafetes komanda Pasaules kausa izcīņas posmā Rūpoldingā piektdien ierindojās 22. vietā, neraugoties uz to, ka izlases līderis Andrejs Rastorgujevs pēc pirmā etapa bija līderpozīcījā.

Par sacensību uzvarētājiem kļuva Norvēģijas biatlonisti – Ūle Einārs Bjērndālens, brāļi Johannes Tingess un Tarjei Bē, kā arī Ēriks Svensens, kuri finišēja pēc 1:14:36,9 stundām. Otrajā vietā ierindojās Krievija (+18,1), bet trešajā pozīcijā ierindojās Austrija (+32,7).

Rastorgujevs sacensību pirmajos kilometros bija viens no ātrākajiem un pēc pirmās šaušanas izvirzījās līderpozīcijā, apsteidzot mājinieku Ēriku Leseru par 0,8 sekundēm. Otrajā šaušanā Latvijas izlases līderis izmantoja vienu rezerves patronu un atkrita uz ceturto vietu. Tomēr līdz stafetes maiņai viņš atkal izvirzījās pirmajā vietā.

Stafeti no Rastorgujeva pārņēma Ingus Deksnis, kurš nākamajos kontrolpunktos vēl turējās starp līderiem. Šaušanā guļus 19 gadīgais latvietis izmantoja vienu rezerves patronu, un trasē atgriezās 12.vietā (+37,8). Tad viņš atkāpās par vēl četrām pozīcijām, bet šaušanā stāvus viņš pieļāva trīs kļūdas, taču ar rezerves patronām latvietis izvairījās no soda apļa. Trasē viņš atgriezās 18. vietā, bet stafeti nodeva 20.vietā (+3:29,5).

Daumants Lūsa Latvijas komandā startēja kā trešais, viņš distancē zaudēja vienu pozīciju, bet "ugunslīnijā", izmantojot divas rezerves patronas, pakāpās uz 19.pozīciju. Līdz šaušanai viņa pozīcija nemainījās, bet tur viņš atkal izmantoja divas rezerves patronas, atkāpjoties uz 22.vietu, kurā viņš arī nodeva stafeti Robertam Slotiņam. Viņa pozīcija līdz šaušanai nemainījās, bet šaušanā viņam divi neprecīzi mērķi un divas izmantotas rezerves patronas. Turpinājumā Slotiņš nopelnīja soda apli pēdējā šaušanā un sacensības noslēdza 22.vietā, apsteidzot tikai Polijas, Japānas un Dienvidkorejas izlases..

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!