Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) viceprezidents Gotlībs Tašlers pēc viņa iesaistīšanas dopinga skandālā uz laiku pametis amatu.

Šādu lēmumu Tašlers pieņēmis, lai "pasargātu biatlonu un labu IBU darba pārraudzību". Viņš uzsver, ka lēmumu pieņēmis bez citu ietekmes, bet savus tiešos pienākumus neveiks tik ilgi, kamēr apsūdzības tiks atspēkotas.

Tašleru pašlaik vaino sadarbībā ar bēdīgi slaveno itāļu sporta ārstu Mikēli Ferrāri. Itālijā, kur saistībā ar dopinga pārkāpumiem dažādos sporta veidos jau ilgstoši tiek izmeklēti no sporta diskvalificētā Ferrāri veikumi, Tašlera dēls Daniels - profesionāls itāļu biatlonists - tiek minēts kā Ferrāri iespējamais klients. Viņi abi 2010.gadā vairākas reizes savā starpā tikušies, pazīšanos starp abiem nodibinot tieši G.Tašleram.

Mediji Itālijā apgalvo, ka G.Tašlera saistību ar Ferrāri darbībām dopinga lietošanas tīkla uzturēšanā pierāda noklausītas telefona sarunas. Savukārt izmeklētāji publiski šo informāciju nekomentē, sakot, ka izmeklēšana turpinās, turklāt tā skar ne tikai biatlonu.

"Visi šie apvainojumi mani ir šokējuši. Tā vienkārši nav taisnība," paudis G.Tašlers. "Visos iespējamajos veidos esmu gatavs izmeklētājiem palīdzēt, lai mans un mana dēla vārds tiktu attaisnots."

Tāpat G.Tašlers apgalvo, ka nekad nav vedinājis savu dēlu uz dopinga lietošanu, bet ar Ferrāri savulaik ticies, lai konsultētos medicīniska rakstura jautājumos.

Šajā lietā ir iesaistīts arī Austrijas distanču slēpotājs Johaness Duers, kurš pirms šīgada Soču olimpiskajām spēlēm tika pieķerts aizliegtās vielas eritropoetīna jeb EPO lietošanā, turklāt viņš ir Tašlera znots. Austrietis uzsver, ka visas apsūdzības ir saistītas ar laiku, kad viņš vēl nebija iepazinis savu sievu.

Par dopinga glabāšanu, pārdošanu, lietošanu un palīdzību citiem dopinga lietošanā Ferrāri 2012.gadā saņēma mūža diskvalifikāciju no ASV Antidopinga aģentūras (USADA) puses. Viņa vārds cita starpā saistīts ar leģendārā ASV riteņbraucēja Lensa Ārmstronga dopinga lietošanas skandālu, kā arī ar pēdējā laikā vairākiem šādiem skandāliem pakļauto Kazahstānas riteņbraukšanas komandu "Astana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!