Foto: Vida Press

Interese par pasaules čempionātu bobslejā un skeletonā nemazināsies pēc Latvijas komandas atteikšanās startēt Sočos gaidāmajās sacensībās, uzskata Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs.

Jau vēstīts, ka Latvijas skeletonisti pieņēmuši lēmumu boikotēt pasaules čempionātu Sočos, jo Krievija tiek apsūdzēta valdības atbalstītas dopinga sistēmas izveidošanā.

"Viņiem ir tiesības nebraukt uz pasaules čempionātu. Viņu lēmumu nemaz negrasos apspriest," intervijā "rsport.ru" sacīja Zubkovs. "Ir pietiekami daudz valstu, kuras atbrauks uz Sočiem un cīnīsies par pasaules čempionu titulu."

Krievijas medijos pēc paziņojuma par boikotu bieži tiek atgādināts, ka Latvijas skeletonisti pasaules kausa pirmajā posmā nekāpa uz goda pjedestāla. Jau vēstīts, ka Martins Dukurs palika ceturtajā vietā, startējot ar sabojātām sliecēm, bet Tomass Dukurs ierindojās vien 13. pozīcijā

"Pasaules kausa pirmajā posmā Vistlerā Latvijas sportisti nekāpa uz pjedestāla. Brāļiem Dukuriem vajag pierādīt savu meistarību visās trasēs, ja vēlas sevi uzskatīt par labākajiem pasaulē," turpināja Zubkovs.

"Interese par pasaules čempionātu nekādā veidā nemazināsies, ja nepiedalīsies viens cilvēks (Martins Dukurs)," turpināja Zubkovs. "Tagad šajā sporta veidā attīstījušās tādas valstis kā Dienvidkoreja. Viņi ir sīvākie konkurenti, kuri cīnīsies par pirmo vietu pasaules čempionātā."

Tiesa, Sočos notiekošo pasaules čempionātu varētu boikotēt arī ASV, vēstīja amerikāņu mediji. Arī britu olimpiskā čempione skeletonā Lizija Jarnolda aicinājusi nerīkot pasaules čempionātu Sočos.

Tajā pašā laikā arī Zubkovs atrodams starp tiem sportistiem, kuru vārds figurē ziņojumā par dopinga lietotājiem Soču olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!