Foto: AFP/Scanpix

Altenbergas trasē svētdien beidzās pasaules junioru čempionāts bobslejā, kurā četrinieku konkurencē Oskars Ķibermanis kopā Matīsu Minkni, Raivi Zīrupu un Vairi Leibomu ieguva sudraba godalgas

Uzvarētājiem vācieša Kristofa Hāfera ekipāžai latvieši divu braucienu summā zaudēja 0,03 sekundes. Trešajā vietā ierindojās Austrijas ekipāža, kuru pilotēja Benjamins Maijers.

Jau pirmajā braucienā Latvijas četrinieks uzrādīja labāko laiku finišā, par 0,01 sekundi pārspējot vācieša Hāfera ekipāžu. Latviešiem bija pārliecinoši labākais starta ieskrējiens.

Otrajā braucienā Ķibermana ekipāža atkal bija līderi līdz pēdējai kontrolatzīmei, bet pašas beigas nesanāca un braucienā zaudētas 0,04 sekundes, kas summā deva otro pozīciju.

"Otrā vieta, tas protams ir labi, bet šoreiz varējām arī ko vairāk. Jau pirmajā braucienā pašas beigas nesanāca un arī otrajā. Bija pārsvars, bet kamanas sagriezās pēc 15 virāžas, pazaudējām laiku un tāda nieka tiesa pietrūka līdz uzvarai. Tāds ir sports," sacījis Latvijas izlases treneris Olafs Kļaviņš.

Divnieku sacensībās sestdien Ķibermanis/Leiboms ieguva bronzas godalgas, tikai nedaudz zaudējot divām Vācijas ekipāžām.

Nākamo nedēļu mūsu bobslejisti veltīs treniņiem Rietumeiropā, vēl pēc nedēļas Vinterbergā sāksies pasaules čempionāts, kur Latvija pirmo reiz startēs ar trim ekipāžām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!