Foto: AP/Scanpix
Latvijas bobsleja izlase šajā nedēļas nogalē Pasaules kausa sezonas priekšpēdējā posmā Austrijā, Īglsas trasē, startēs pilnā sastāvā - ar trīs pilotiem.

Gan divnieku, gan četrinieku sacensībās startēs Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Oskars Melbārdis, Oskars Ķibermanis un Uģis Žaļims. Savukārt nākamajā nedēļā Soču olimpiskajā trasē brauks tikai Oskars Melbārdis.

"Bija iespēja, ka Sočos vispār nebraucam. Tomēr "lielais Osis" brauks, jo laba iespēja izcīnīt uzvaru kopvērtējumā," skaidro Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis, piebilstot, ka ir liela iespējamība, ka Krievijas trasē sezonas noslēgumā vairākas reizes skanēs Latvijas himna.

Īglsas trasē divnieku sacensības risināsies piektdienas pēcpusdienā, bet četriniekiem - svētdienas pēcpusdienā. Tikmēr vīriešu skeletona sacensības, kurās par medaļām cīnīsies Martins Dukurs un Tomass Dukurs, risināsies sestdien pēcpusdienā.

Sezonas noslēdzošās sacensības būs pasaules čempionāts, kas februāra beigās un marta sākumā notiks Vācijā, Vinterbergas trasē. Pēc Ekmaņa teiktā, Vinterbergā Latvijas bobsleja komanda atkal būs pilnā sastāvā ar trīs pilotiem. Pagaidām četriniekos nav skaidrības par trešā pilota dalību, tomēr Ekmanis pauda pārliecību, ka "viss būs kārtībā un brauksim ar trīs pilotiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!