Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā skeletonā vīriešu konkurencē piektdien ASV pilsētā Leikpleisidā tiek aizvadīts finālbrauciens, bet sacensības uzsāk bobslejisti un bobslejistes.

Vīriešu skeletona sacensību trešais brauciens sāksies plkst.17 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā. Vīriešu bobsleja divnieku sacensību pirmais brauciens sāksies plkst.20 pēc Latvijas laika, bet otro reizi sportisti trasē dosies plkst.22.

Skeletona sacensībās vīriem iepriekšējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvējs Martins Dukurs pēc pirmajiem diviem braucieniem atrodas līderpozīcijā, tomēr viņš tikai par 0,01 sekundi apsteidz krievu Aleksandru Tretjakovu. Savukārt vēl par 0,05 sekundēm lēnāks ir Tomass Dukurs.

Uzvarētājs tiks noskaidrots trešajā braucienā, ko veiks desmit spēcīgākie sportisti. Labāko braucēju noteiks trīs braucienu summā.

Zīmīgi, ka pagājušajā sezonā trīs Pasaules posmi noslēdzās ar M.Dukura uzvaru un T.Dukura trešo vietu.

M.Dukurs kopš 2011.gada janvāra uzvarējis pēdējos 11 no 12 Pasaules kausa posmiem. Zīmīgi, ka M.Dukurs Pasaules kausā uzvarējis desmit dažādās trasēs, bet viņš nekad to nav paveicis Leikpleisidā. Tiesa, februārī M.Dukurs Leikpleisidā ļoti pārliecinoši triumfēja pasaules čempionātā.

Sieviešu konkurencē ceturtdien 21.vietu pirmajā braucienā sasniedza jaunā Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna, nespējot kvalificēties otrajam sacensību braucienam.

Pagājušajā sezonā M.Dukurs kļuva par pasaules un Eiropas čempionu, kā arī Pasaules kausa ieguvēju. Savukārt viņa vecākais brālis Tomass Dukurs Pasaules kausa kopvērtējumā bija trešais, bet pasaules čempionātā ieņēma piekto vietu.

Tikmēr bobslejā uz pirmajiem trijiem posmiem, kas risināsies Ziemeļamerikā, no Latvijas ir devusies tikai pilota Oskara Melnbārža ekipāža. Viņam līdzi ir trīs stūmēji - Daumants Dreiškens, Intars Dambis un Arvis Vilkaste.

Starpsezonā traumas dēļ karjeru beidzis otrs Latvijas vadošais pilots Edgars Maskalāns, bet jaunie piloti Oskars Ķibermanis un Uģis Žaļims jauno sezonu sāks ar Eiropas kausa posmiem.

Pasaules kausa otrajā posmā pēc nedēļas sportisti sacentīsies arī Pārksitijas trasē ASV, trešais posms būs 2010.gada olimpisko spēļu trasē Vistlerā, Kanādā, bet turpinājumā sacensības atgriezīsies Eiropā.

Šosezon Pasaules kausā ieplānoti deviņi posmi, bet pasaules čempionāts tiks aizvadīts Sanktmoricas trasē.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas sportisti vissekmīgāk startēja pasaules čempionātā četriniekiem, Maskalāna ekipāžai izcīnot sesto vietu. Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem Melbārža ekipāža bija piektā, bet Maskalāna - sestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!