Foto: LETA
Visi Latvijas kamaniņu braucēji, kas piektdien startēja Nāciju kausa izcīņā, ieguvuši tiesības startēt Pasaules kausa pamatsacensībās.

Nāciju kausa divnieku sacensībās Kristens Putins/ Imants Marcinkevičs ieguva piekto vietu, sacensību uzvarētājiem krieviem Aleksandram Deņisevam/Vladislavam Antonovam zaudējot 0,196 sekundes.

Sieviešu sacensībās Kendija Aparjode bija sestā, bet astotā palika Ulla Zirne. Nāciju kausā uzvarēja krieviete Jekaterina Baturina, kas Aparjodi apsteidza par 0,223 sekundēm un Zirni par 0,318 sekundēm.

Savukārt vīriem Kristapam Mauriņam tikai 17. vieta, kas tomēr deva vietu pamatsacensībās. Ātrākais Nāciju kausā bija vācietis Andijs Mangenhāns, kuram Mauriņš zaudēja 0,412 sekundes.

Pēc Pasaules kausa pēdējo posmu rezultātiem automātiski dalību pamatsacensībās jau bija sev nodrošinājuši Elīza Cauce, Inārs Kivlenieks, Riks Rozītis un Artūrs Dārznieks, kā arī divnieki Oskars Gudramovičs/ Pēteris Kalniņš un Andris Šics/ Juris Šics.

Pasaules kausa izcīņas 10. posmā Oberhofas trasē sestdien notiks vīru un divnieku sacensības, bet svētdien medaļas sadalīs dāmas un komandas stafetes sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!