Foto: Publicitātes foto
Latvijas ātrslidotāja Haralda Silova svarīgākie starti šajā sezonā būs pasaules čempionātā, kurā viņš individuālajās disciplīnās mērķē uz vietu pirmajā desmitniekā, intervijā žurnālam "Sporta Avīze" pastāstīja pats sportists.

Atgādinām, ka Silovs šo sezonu sāka ar Pasaules kausa posmu B grupā, kurā viņš 1500 metru distancē izcīnīja trešo vietu, bet 1000 metros tika diskvalificēts.

Sezonai Silovs gatavojas no septembra vidus, bet paralēli viņš veicis arī fiziskās sagatavotības treniņus.

"Līdzīgi kā pagājušogad – sākums nebija īpaši iepriecinošs. Vienmēr ir plāns, pie kā gribi pieturēties, bet sanāca pa traumai un apaukstēties. Tādas lietas arī ietekmē sagatavošanās procesu, jo treniņi ir pakārtoti viens otram, lai iegūtu maksimālo efektu. Ja visu neizdodas izdarīt, efekts var zust. Tomēr pēdējā mēnesī viss daudzmaz ir bijis kārtībā, un esmu izpildījis ieplānoto programmu," intervijā izdevumam stāstīja sportists.

Runājot par sezonas galvenajiem startiem, Silovs atklāja, ka tie varētu būt pasaules čempionātā Sočos: "Tas notiks olimpiskajā hallē, līdz ar to uz turieni jābrauc ar labām sajūtām, pozitīvu noskaņojumu, lai, aizbraucot uz turieni, varētu startēt labā noskaņojumā, nevajadzētu saslimt vai kādu traumu dabūt, jo tas paliks atmiņā. Tāpēc Sočos vajadzētu labi nostartēt. Labi – tas nozīmē ieslidot labāko desmitniekā pasaulē."

Latviešu ātrslidotājs lielākās cerības liek uz startiem 1500 metru distancēs, bet tas nenozīmē, ka viņš necentīsies arī daudzcīņā un sprintā. "Ceru sasniegt jaunus personiskos rekordus," viņš uzsvēra, piebilstot, ka no janvāra slodze būšot liela.

Silovs "Sporta Avīzei" arī pastāstīja par ātrslidotāja izdevumiem: "Treniņiem, dzīvošanai un ēšanai nepieciešami 1000–1500 eiro mēnesī. Vēl ir uztura bagātinātāji, atjaunošanās līdzekļi, fizioterapijas, ceļošanas... Viss kopā sanāk apmēram 1500–2000 eiro mēnesī."

Tāpat esot jāmaksā arī par ātrslidošanas akadēmiju Incelē, kur par pilnu sezonu summa ir 26 500 eiro. Visus izdevumus sportistam palīdz segt Latvijas Olimpiskā vienība (LOV), Ventspils Olimpiskais centrs, un no šā gada esot pieejams arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) stipendijas tieši Soču programmai, lai dotu iespēju sportistiem sagatavoties Soču olimpiādei. "Stipendijas paredzētas ceļam uz sacensībām, viesnīcām, treniņu izdevumi, treneru algas, treneru izmaksas, kas saistītas ar sacensībām, viss, kas saistīts tieši ar pašu sagatavošanās procesu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!