Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) dalībnieku sapulcē trešdien tika nosaukti LOV "Pamata" un "Rezerves" sastāvi 2014./2015.gada sezonai, kas saņems LOV finansējumu, gatavojoties nākamajai sezonai, informē LOV preses dienests.

LOV "Pamata" sastāvā tika uzņemti septiņu sporta veidu 30 pārstāvji, kas bija izpildījuši LOV atlases kritērijus 2013./2014.gada sacensību sezonā, bet "Rezerves" sastāvu, kas paredz 11 sportistu uzņemšanu, noteiks pēc attiecīgo sporta veidu federāciju pieteikuma.

Šāds "Rezerves" sastāva modelis kopš 2013.gada jau darbojas vasaras sporta veidos, tagad tas ir izveidots ziemas sporta veidu pārstāvjiem. LOV valdes priekšsēdētājs Einars Fogelis atzina, ka izveidotais LOV sastāvu modelis sniedz kvalitatīvāku un plašāku atbalstu gan pieredzējušajiem, gan jaunajiem sportistiem, kā arī sporta veidu federācijām uzsākot jauno Olimpisko ciklu.

Visplašāk LOV "Pamata" sastāvā ir pārstāvēti bobslejisti un kamaniņu braucēji; sarakstā ir iekļauts arī kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis, taču tiek gaidīta sportista atbilde par viņa nākotnes plāniem.

LOV "Pamata" sastāvs pa sporta veidiem:

skeletonsMartins Dukurs, Tomass Dukurs, Lelde Priedulēna
biatlons – Andrejs Rastorgujevs
bobslejsOskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga, Oskars Ķibermanis, Vairis Leiboms, Helvijs Lūsis, Raivis Broks, Uģis Žaļims, Intars Dambis, Raivis Zīrups, Edgars Eriņš
kamaniņu sportsAndris Šics, Juris Šics, Elīza Tīruma, Mārtiņš Rubenis, Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš, Inārs Kivlenieks, Ulla Zirne, Riks Kristens Rozītis, Kristens Putins, Kārlis Krišs Matuzels
šorttreks – Roberto Puķītis
ātrslidošana – Haralds Silovs
snovbords – Toms Petrusevičs

Rezerves sastāvs:
Latvijas Biatlona federācija – 1 vieta
Latvijas Bobsleja un skeletona federācija – 3 vietas
Latvijas Kamaniņu sporta federācija – 2 vietas
Latvijas Slēpošanas savienība – 3 vietas
Latvijas Slidošanas asociācija – 2 vietas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!