Foto: Reuters/Scanpix
Minhenes iedzīvotāji svētdien notikušajā referendumā nobalsojuši pret 2022.gada ziemas olimpisko spēļu uzņemšanu Bavārijas galvaspilsētā, vēsta ārzemju aģentūras.

Kopumā referendumā piedalījās 1,3 miljoni Minhenes un Garmišpartenkirhenes, kā arī Berhteshādenes un Traunštainas rajona iedzīvotāju. Garmišpartenkirhenē pret spēļu rīkošanu nobalsoja 51,56% vēlētāju, bet pārējos trijos referenduma apgabalos šis procents bija vēl augstāks.

Pret Minhenes kandidēšanu uz Olimpiādes rīkošanu iestājās Vācu Alpu savienība, kas pirms tam atbalstīja Minhenes iekļaušanos cīņā par 2018.gada Olimpiādes uzņemšanu. Kā zināms, šīs olimpiskās spēles rīkos Pjenčana Dienvidkorejā.

Pagājušogad balsojumā iedzīvotāji noraidīja Šveices iekļaušanos cīņā par 2022.gada Olimpiādi uzņemšanu Davosā vai Sanktmoricā.

Minhene tika uzskatīta par galveno pretendenti uz 2022.gada spēļu uzņemšanu. Pēc Bavārijas galvaspilsētas izstāšanās uz Olimpiādes rīkošanu pretendē Norvēģijas galvaspilsēta Oslo, Kazahstānas galvaspilsēta Almati, Ukrainas pilsēta Ļvova un Polijas pilsēta Krakova.

Uzvarētāja tika paziņoja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sesijā Malaizijā 2015.gada 31.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!