Foto: F64
Nākamās sezonas Pasaules kausa izcīņas bobslejā un skeletonā provizoriskajā plānā iekļauts arī Siguldas posms, intervijā laikrakstam "Diena" atklāja Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) sacensību Žūrijas komisijas loceklis Gatis Gūts.

Kā zināms, aizpagājušajā nedēļā Siguldā risinājās Eiropas kausa posms bobslejā divnieku ekipāžām un skeletonā, kas kādā no šiem sporta veidiem bija pirmās oficiālās sacensības pēc vairāku gadu pārtraukuma.

Kaut Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF) vairākkārt izteikusi vēlmi jau nākamajā sezonā Siguldā rīkot Pasaules kausa posmu divnieku ekipāžām un četriniekiem, IBSF prezidents Ivo Feriāni pagaidām tikai spēja apsolīt, ka sacensības Latvijā būs, tomēr vēl nav zināms, kad.

"Jā, turklāt ir doma, ka Siguldā sezonas sākumā divas nedēļas pēc kārtas varētu notikt Pasaules un Eiropas kausa izcīņas sacensības," teica Gūts, atbildot uz jautājumu, vai nākamās sezonas provizoriskajā plānā iekļauts posms Siguldā. "Bet tas viss pagaidām ir runu līmenī. Sezonas vidū Siguldā sarīkot sacensības no loģistikas viedokļa ir sarežģīti. Nākamgad jau tā būs jābrauc uz Dienvidkoreju un pasaules čempionāts notiks Sočos."

"Ļoti vērtīga bija Eiropas kausa mačos iegūtā pieredze. Pēc sacensībām jau izrunājām, ka varētu organizēt loģistiku ar operatīvu bobsleja kamanu izvietošanu starta zonā. Tā ir lielākā Siguldas trases neērtība, ka starta laukumā ir maz vietas. Tomēr esam tikuši skaidrībā, kā šo jautājumu atrisināt. Domāju, ka sportisti būs apmierināti, ja viņiem būs jāstartē Siguldā. Tā būs jauna pieredze, jo gandrīz visas trases gadu no gada atkārtojas," uzsvēra Gūts.

Nākamās ziemas olimpiskās spēles norisināsies 2018.gadā Phjončhanā Dienvidkorejā. Olimpiskās trases homologācijā piedalīsies arī Latvijas labākais skeletonists Martins Dukurs un bobsleja komandas līderis Oskars Melbārdis. Tikmēr viena no latviešu skeletonistu lielākajām konkurentēm Vācija būs pārstāvēta ar vienu sportistu.

"Tā bija pašu vāciešu ideja izlozes kārtībā no dažādiem rangiem izvēlēties sportistus, kuri dosies uz trases testēšanu. Brauc, piemēram, arī sportisti no ceturtā desmita. Dukurs un Melbārdis izvilka pilnās lozes no labāko trijnieka. Tā mūsējiem būs būtiska priekšrocība jau pavasarī iepazīt olimpisko trasi," stāstīja Gūts.

Iepriekšējo reizi Pasaules kausa posms skeletonā Siguldā risinājās 2004.gadā, kad sliktos laikapstākļos uzvaru negaidīti svinēja Tomass Dukurs, kuram joprojām tā ir vienīgā uzvara karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!