Foto: Reuters/Scanpix

Krievu divkārtējam olimpiskajam čempionam daiļslidošanā Jevgeņijam Pļuščenko ir atklāta jauna mugurkaula trauma un gaidāmo sezonu viņš izlaidīs, taču gatavosies 2018. gada olimpiskajām spēlēm, paziņojusi Krievijas Daiļslidošanas federācijas (KDF) vadība.

"Situācija ar Jevgeņiju Pļuščenko ir sarežģīta," aģentūrai "R-Sport" izteicies federācijas direktors Aleksandrs Kogans. "No ārstiem esam saņēmuši slēdzienu, ka viņam ir vēl viena mugurkaula diska trauma. Mēs apspriedām situāciju un nonācām pie kopīga secinājuma, ka forsēt gatavošanos šai sezonai nav jēgas. Operācija tiks atlikta, visticamākais, uz pavasari. To veiks Izraēlas ārsti, kas izdarīja arī iepriekšējo operāciju."

"Sportists ir pelnījis visdziļāko cieņu un uzslavas par savu vēlmi sacensties un sagatavoties 2018. gada ziemas olimpiskajām spēlēm, taču šobrīd piedalīties turnīros viņam nav iespējams, taču Pluščenko saglabā aktīva sportista statusu un šajā jautājumā nekādu domstarpību nav," norāda Kogans. "Pļuščeko plāno atgriezties un uzstāties visaugstākā līmeņa sacensībās un mēs viņu atbalstām."

Krievijas mediji jau augustā ziņoja, ka problēmas ar muguru Pļuščenko liedz piedalīties Krievijas izlases pārbaudes slidojumos Sočos, kas notika aizvadītajā nedēļas nogalē. Sportists devās uz Izraēlu, kur viņam tika veikta pārbaude un atklāta cita mugurkaula diska trūce.

Kā zināms, Jevgeņijs Pļuščenko muguras problēmu dēļ izstājās no Soču olimpisko spēļu individuālajām sacensībām un vēlāk viņam Izraēlā tika izdarīta mugurkaula operācija, kuru sākotnēji sportists solīja pārraidīt tiešsaistē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!