Foto: LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis apsveic Latvijas skeletonistus Martinu un Tomasu Dukurus ar piektdien izcīnīto dalīto Eiropas čempionu titulu, portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

"Šis Latvijai ir unikāls sasniegums - mums vienās sacensībās ir divi Eiropas čempioni! Un tas nozīmē dubultprieku Latvijas līdzjutējiem," atzīst Vējonis.

Tāpat Valsts prezidents norāda, ka šie panākumi tik ļoti tehniski un psiholoģiski sarežģītajā sporta veidā ir apliecinājums abu sportistu mērķtiecībai, neatlaidībai un izcilībai.

Jau ziņots, ka Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri piektdien izcīnīja dalītu Eiropas čempionu titulu Sanktmoricas trasē, kamēr Pasaules kausa ieskaitē, kas notika vienlaicīgi ar šīm sacensībām, abi ierindojās otrajā vietā.

Pirmajā braucienā Martins Dukurs trasi veica 1:09,28 minūtēs, kas viņam deva līderpozīciju. Tomass Dukurs savā braucienā trases augšdaļā no brāļa atpalika divas desmitdaļas, bet trases beigu daļu viņš veica labāk, pietuvojoties līdz 0,01 sekundei.

Otrajā braucienā ļoti veiksmīgi nobrauca Dienvidkorejas sportists Sunbins Juņs, kurš summā sasniedza laiku 2:18,26 minūtes. Savukārt brāļi Dukuri summā uzstādīja vienādu laiku un korejietim piekāpās par 0,07 sekundēm.

Eiropas čempionāta ieskaitē brāļi Dukuri izcīnīja dalītu zelta medaļu, bet Pasaules kausā viņiem dalīta sudraba godalga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!