Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja izlase Soču olimpiskajā turnīrā ar katru spēli rāda arvien labāku sniegumu, kas jāpārnes arī uz "play-off" kārtas maču ar Šveici, uzskata valstsvienības aizsargs Oskars Bārtulis.

Kā ziņots, apakšgrupu sacensībās Latvija piedzīvoja trīs neveiksmes, bet otrdien tā "play-off" kārtas mačā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā otro reizi sacentīsies ar pasaules vicečempioni Šveici. Cīņa sāksies plkst.19 pēc Latvijas laika.

"Pirmajā mačā ar Šveici cīnījāmies un spēlējām visas 60 minūtes, kas ir ļoti svarīgi. Arī mums bija ļoti labas iespējas gūt vārtus, nerealizējām tās, bet ar katru maču rādām arvien labāku un labāku sniegumu," sarunā izteicās Bārtulis. "Pirms mača ar Šveici daudziem bija bijis divu nedēļu pārtraukums, bet tagad esam iespēlējušies un jāatdod visi spēki, lai tikai uzvarētu."

Ar Šveici Latvija šajā Olimpiādē tikās turnīra pirmajā mačā, spraigā cīņā ciešot neveiksmi ar 0:1, vienīgos vārtus zaudējot vien 7,9 sekundes pirms pamatlaika beigām.

"Pēc pirmā mača ar Šveici bija jāuzlabo uzbrukums un vairākums, tomēr katrā nākamajā spēlē bijām arvien labāki, un pret Zviedriju jau beidzot sāka iet arī vairākums. Galvenais to visu pārnest uz rītdienas spēli," uzskata latviešu aizsargs.

Kaut Šveices izlases vārtus sargā Nacionālās hokeja līgas (NHL) līdervienības Anaheimas "Ducks" pamatvārtsargs Jonass Hillers, Bārtulis uzskata, ka tas neko nenozīmē. "Vajag traucēt tādus vārtsargus, līst vārtu priekšā, aiztikt viņus, varbūt pēc svilpes iebakstīt. Šādi jāstrādā, un arī viņu var izsist no ritma."

"Sezonā visur pret komandām spēlē vismaz divas reizes, tas neko nemaina. Jā, zinām pretinieku taktiskos zīmējumus, bet pa vidu bija vēl divas spēles. Domāju, ka treneri izskatīs video, parādīs mums momentus," Bārtulis atzina, ka daudz kas būs atkarīgs arī no treneru darba. "Metienu attiecība pirmajā mačā bija ļoti izteikti par labu šveiciešiem. Jācenšas bloķēt metienus, treneriem jāiesaka vērst situāciju par labu."

Trīs grupu uzvarētājas un labākā otrās vietas ieguvēja uzreiz garantēja vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas turnīra komandas savā starpā sadalīs atlikušās četras vietas ceturtdaļfinālā. Vienības rangā tika sarindotas pēc to vietas apakšgrupā, punktu skaita, vārtu attiecības un gūto vārtu skaita.

Latvija rangā atradās 11.vietā, labākas vārtu attiecības dēļ apsteidzot tikai Norvēģiju, kamēr Šveice rangā bija sestā.

Ceturtdaļfināli tiks aizvadīti 19.februārī, bet Soču olimpiskais hokeja turnīrs noslēgsies 23.februārī, kad gaidāma arī Olimpiādes noslēguma ceremonija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!