Foto: F64
Pirmdien olimpiskās medaļas Sočos tiks izcīnītas septiņās disciplīnās, un divās no tām uz starta stāsies arī Latvijas olimpieši - biatlonā un bobslejā.

Jau ļoti agri no rīta, pl. 8 pēc Latvijas laika, šauteni plecā un slēpes pie kājām liks biatlonisti, kas aizvadīs svētdien miglas dēļ atceltās pēdējās individuālās sacensības - 15 km distanci ar kopējo startu. Uz starta stāsies pēc reitinga 30 labākie pasaules sportisti, ieskaitot Latvijas pārstāvi Andreju Rastorgujevu. Viņam 21.starta numurs.

Kā zināms, Rastorgujevs šajā Olimpiādē piedalījies jau trijās sacensībās - 10 km sprintā viņam 17.vieta, bet 12,5 km iedzīšanā - augstā devītā pozīcija. Ne tik veiksmīgas bija 20 km sacensības ar individuālo startu - 33.vieta.

Pēcpusdienā ceturto braucienu aizvadīs bobsleja divnieku ekipāžas. Šajās sacensībās pirmajos divos braucienos sižets risinājās līdzīgi kā vīriešu skeletona sacensībās - ļoti pārliecinošā vadībā ir Krievijas ekipāža, ko pilotē Aleksandrs Zubkovs. Oskaram Melbārdim ir saglabājušās cerības iekļūt apbalvojamo trijniekā, viņam sestā vieta kopvērtējumā, bet Oskars Ķibermanis, kurš pēc diviem braucieniem ieņem 16.vietu, cīnīsies par vietu labāko divdesmitniekā. Trešā brauciena starts paredzēts pl. 16.30 pēc Latvijas laika.

Medaļas pirmdien tiks izcīnītas arī biatlonā sievietēm 12,5 km sacensībās ar kopējo startu, snovborda krosā vīriešiem, daiļslidošanā dejās uz ledus, frīstaila akrobātikā vīriešiem un tramplīnlēkšanā komandu sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!