Foto: Shutterstock
Laika lokos pārtika ir izmantota ne tikai, lai uzņemtu dzīvībai svarīgās uzturvielas, bet arī, lai iekvēlinātu sevi un savu partneri, jo tas, ko ēdam, vistiešākajā veidā ietekmē mūsu organismu - smadzeņu darbību, hormonālo sistēmu, enerģijas un stresa līmeni - par visu, kas atbild arī par mūsu ķermeni un tā funkcijām, arī par seksuālo baudījumu.

Mīlētāju dienas noskaņās, portāls "alternet.org" apkopojis 10 ēdienus, kas, pareizos daudzumos lietoti, spēj uzlabot mūsu mīlas dzīvi un kaisli.

Medus

Foto: Shutterstock

Lipīgi saldais medus ir lielisks bora avots. Šis minerāls palīdz organismam izstrādāt un izmantot estrogēnu - sievišķo hormonu, kas tiek saukts arī par seksa hormonu. Pētījumi liecina, ka šī minerālviela var arī paaugstināt vīrišķā hormona testosterona līmeni asinīs, šis hormons ir atbildīgs par libido jeb dzimumtieksmi.

Ja testosterona koncentrācija asinīs ir pārāk zema, vīrietim strauji krītas vai pilnībā zūd libido, viņam ir erekcijas problēmas, kā arī vājinās orgasms. Tādēļ labāk neriskēt un vismaz reizi dienā apēst pa tējkarotei medus. Uzlabos gan seksuālo, gan vispārējo veselību!

Austeres

Foto: Shutterstock

Austeres ir viens no slavenākajiem afrodīzijiem, tās var saukt par īstu mīlas ēdienu. Pateicoties austerēs esošajām minerālvielām un mikroelementiem, piemēram, cinkam, dzelzim un B12 grupas vitamīniem, libido pastiprinās gan vīriešiem, gan sievietēm, turklāt vīriešiem pastiprinās seksuālā potence un intensīvāk veidojas sperma. Turklāt arī pats austeru baudīšanas process daudziem šķiet ļoti uzbudinošs. Patiesi romantiskai maltītei austeres vislabāk pasniegt ar glāzi atdzesēta šampanieša!

Ķiploki

Foto: AFP/Scanpix

Pārsteigums? Jā, ķiplokiem piemīt specifisks aromāts, tie ir asi un kodīgi, tomēr uz vīriešiem ķiploki var iedarboties kā sava veida "viagra". Ķiplokos esošās vielas veicina asinsriti un uzlabo gremošanas procesus. Starp citu, ja vēlies baudīt ēdienu, kurā ir pievienots ķiplociņš, pievieno tam arī pētersīļus - tie neitralizēs specifisko smaržu, bet garšu tikai papildinās!

Vīģes

Foto: Shutterstock

Šis iekāres auglis kopš senseniem laikiem tiek uzskatīts par spēcīgu afrodīziju. Vēstures liecības liek domāt, ka vīģes bija Kleopatras mīļākie augļi, savukārt senie grieķi tās asociēja tikai ar mīlestību un auglību.

Šokolāde

Foto: Shutterstock

Tīra, dabīga šokolāde ir mīlas dzīves uzlabošana karaliene. Lēnām kūstot uz mēles, šokolāde var radīt tik tiešām jutekliskas sajūtas. Patiesībā īstais afrodīzijs ir šokolādes sastāvā esošais kakao, kas palīdz izstrādāt gan laimes, gan iemīlēšanās hormonus. Kakao sastāvā ir amandamīds, kas regulē smadzeņu šūnu darbību, triptofāns, kas nomierina un uzlabo pašsajūtu, kā arī dropomīns, kas rada laimes sajūtas. Šie mīlestības "ķīmiskie elementi" palīdz izraisīt uzbudinājumu, rosina pievilcību un eiforiju.

Baziliks

Baziliks ne tikai uzlabo ēdiena smaržu un garšu, bet arī labvēlīgi ietekmē cilvēka ķermeni. Bazilikam ir fantastisks aromāts, kuram mēdz piedēvēt afrodīzija īpašības, jo tas raisa seksuālo iekāri. Pievienojot baziliku makaronu mērcei, sirds sāks pukstēt straujāk! Varbūt tas izskaidro, kāpēc itāļi ir tik romantiski?

Banāni

Foto: AFP/Scanpix

Banāna formas dēļ šī augļa saistība ar seksualitāti un erotiku ir itin skaidra. Banāni ir bagātīgs kālija, magnija un B vitamīna avots. Dzeltenajā auglī esošās helāta minerālvielas un bromeliada ferments uzlabo vīrieša libido.

Avokado

Foto: morgueFile

Acteki avokado sauca par "sēklinieku koku" - augļi, kas karājās koka zaros pa pāriem, viņiem atgādināja vīrieša sēkliniekus. Tiesa, avokado formu var asociēt arī ar sievietes ķermeņa apveidiem.

Katoļu garīdznieki Spānijā uzskatīja, ka šis auglis nenoliedzami ir seksuāls, tāpēc viņi to savulaik aizliedza.

Avokado ir bagāts folijskābes, B6 vitamīna un kālija avots, turklāt papildus jutekliskajām īpašībām un spējai uzlabot seksuālo iekāri, avokado palīdz uzlabo imūnsistēmu.

Mandeles

Foto: Shutterstock

Sendienās mandeles tika uzskatītas par auglības simbolu. Dzejnieki un mācītāji bija vienisprātis - mandeļu aromāts atmodina sievietēs kaisli. Savukārt mūsdienu zinātnieki pārliecinājušies, ka mandeles ir bagātīgs E vitamīna, magnija un šķiedrvielu avots.

Mandeles, gluži tāpat kā citi rieksti, spēcina organismu, veicina smadzeņu darbību, kā arī tām var būt uzbudinoša iedarbība.

Sparģeļi

Foto: stock.xchng

Mēdz teikt, ka sparģeļi vizuāli atgādina fallu, sajūtas pēc sparģeļu notiesāšanas varot salīdzināt ar to, kā cilvēks jūtas "spāņu mušiņu" (spēcīga afrodīzija) ietekmē.

17.gadsimtā angļu tirgotājs Nikolass Kulpepers postulēja, ka sparģeļi "atdzīvina iekāri vīrietī un sievietē". Acīmredzot ne bez iemesla: sparģeļi ir lielisks kālija, šķiedrvielu, A, C un B6 vitamīna, tiamīna un folijskābes avots. Sparģeļi arī veicina histamīna veidošanos organismā - tas nepieciešams abiem dzimumiem, lai sasniegtu orgasmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!