Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vai varat iedomāties, ka visu savu mēnešalgu iztērētu par trīs stundu vakariņām? Laikam ne. Bet, ja tas ir restorāns Francijā, kur tradīcijas koptas gadsimta garumā, un tas nopelnījis "Michelin" augstāko vērtējumu? Iespējams, šāda pieredze jau būtu vilinošāka.


Pasaulē nav mazums tādu vietu, kas vakariņām kādā Vecrīgas restorānā par 100 eiro no personas liek nobālēt. Slavenie un bagātie traucas uz Ņujorku, Parīzi, Eiropas ballīšu karstāko punktu Ivisu un citām vietām, lai ēstu un baudītu maltītes, kuras daži tā arī nekad nevarēs atļauties. Pasapņot nav liegts, tāpēc palūkosim, cik dārgi tad ir daži no dārgākajiem restorāniem pasaulē!

"Masa" Ņujorkā, ASV

Japāņu restorāns "Masa" Manhetenā, Ņujorkā, nes šefpavāra Masas Takajanas (Masa Takayana) vārdu. Atvērts 2004. gadā, tas ņujorkiešus pārsteidza ar savu vienkāršību un izcilajām ēdienu izejvielām. Ēdienu kritiķi mēdz sacīt, ka tik izcilus suši kā "Masa" tie pēcāk nav baudījuši nekur. "Michelin" ceļvedī pat minēts, ka "visam te ir svars – no smagajām koka durvīm līdz pat rēķinam".

"Masas" pieredzi raksturo japāņu vārds "omakase", kas nozīmē maltīti, kurā katru ēdienu izvēlas šefpavārs. "Omakase" laikā restorāna viesiem ir iespēja intīmākā gaisotnē baudīt ēdināšanas pieredzi, kad pats Masa gatavo maltīti tieši vakariņotājiem, nevis pie pusdienu letes. Vēl dārgāks prieks ir baudīt maltītes pie "hinoki" letes, aiz kuras viesu acu priekšā gatavo šefpavārs. Kāpēc "Masa" ir ekskluzīvs un dārgs restorāns? 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!