Foto: PantherMedia/Scanpix
Jau nedēļām ilgi ēdienu gatavo mājās, izvairoties no restorānu maltītēs paslēptajām kalorijām, kā arī atturies no našķiem, bet svars spītīgi stāv uz vietas? Iespējams, tieši ēdiena gatavošanā pieļauj kļūdas, kas liek uzņemt vairāk kaloriju nekā pieļaujams. Izplatītākās no tām apkopojis portāls fitnea.com.

Nepareiza porciju sadale

Lai novērstu simtiem lieku kaloriju uzņemšanu, pašai nezinot, noskaidro, kādām jābūt graudaugu, dārzeņu un gaļas proporcijām tavā šķīvī, tā nepārsniedzot to noteikto lielumu un uzturvērtību.

Vergošana receptēm

Lai pagatavotu gardu ēdienu, ne vienmēr jāpieturas pie receptes tās klasiskajā izpratnē. Kur vien iespējams, lūkojies pēc veselīgākām receptes sastāvdaļu alternatīvām, piemēram, sviesta vietā izmanto avokado, bet saldā krējuma – bezpiedevu jogurtus.

Našķēšanās gatavošanas laikā

Teju katrs piedzīvojis sajūtu, kad ēdiena gatavošanas laikā tiek nogaršots pa drusciņai no visa, kā rezultātā, kad maltīte beidzot gatava, izsalkums patiesībā ir remdēts. Atturies no knakstīšanās gatavošanas laikā, košļājot gumiju vai vienkārši izlīdzoties ar glāzi ūdens.

Pārpalikumu atstāšana vēlākām uzkodām

Lai atturētos no kārdinājuma pēc vakariņām vēlreiz nobaudīt pirms pāris stundām ēsto garšīgo lazanju, noliec to tālāk no acīm. Tādējādi, ejot mazgāt traukus, roka automātiski nestiepsies pēc šķīvja ar pāri palikušo ēdienu, lai to notiesātu.

Pārmērīga eļļas izmantošana

Ēdamkarotē eļļas ir aptuveni 125 kalorijas. Protams, tā ir veselīga, tomēr, pārāk aizraujoties ar eļļas pievienošanu ēdieniem, liekās kalorijas sakrāsies vēja spārniem. Centies eļļu izmantot pēc iespējas mazāk, iztiekot ar produktu dabīgo sulu, kas izdalās gatavošanas procesā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!