Kādas tik viltības cilvēki nav gatavi darīt, lai, lejot glāzē šampanieti, nezaudētu ne lāsītes šī ekskluzīvā burbuļojošā dzēriena! Vieni iesaka vīnu kārtīgi atdzesēt, citi dzērienu lej slīpi pagrieztā glāze, vēl citi iesaka šampanieša glāzi paskalot ar sausu baltvīnu, jo vīns izveidos uz glāzes malām aizsargkārtiņu, kas neļaus šampanietim saputoties.

Kā ir patiesībā? Vaicājām Latvijā pazīstamākajam vīnzinim Jānim Kaļķim, ekskluzīvā G.H.MUMM šampanieša pārstāvim unikālajā gaisa restorānā Dinner in the Sky, kas jūlija beigās viesosies Jūrmalā, piedāvājot šīs vasaras romantiskāko garšas un baudas piedzīvojumu.

"Nekādas viltības šeit nevajag. Galvenais ir dzēriena pasniegšanas temperatūra. Ja pasniegsiet siltu dzirkstošo vīnu, tad putu vilnis ir neizbēgams un nekontrolējams. Tādēļ, pieturoties pie dzirkstošo vīnu pasniegšanas temperatūras, kas ir 6-8oC un lejot dzērienu lēnām, bez šļakstīšanas, tas stipri neputosies un glāzē to varēs ieliet bez problēmām. Zema temperatūra samazina gāzes izdalīšanās intensitāti un līdz ar to arī putu līmeni glāzē. Lieki piebilst, ka pudeli pirms pasniegšanas nevajadzētu sakratīt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!