Foto: Shutterstock
Ne vienmēr saimniekošanai virtuvē jābūt laikietilpīgai - izmantojot dažas profesionāļu gudrības un knifiņus, ko apkopojusi Restorānu Servisa skola, vairākus no virtuves darbiem varēsi paveikt veiklāk un bez speciālām ierīcēm, kas var būt dārgas un aizņemt daudz vietas.

1. Atdzesē vīnu

Lai atdzesētu pudeli vīna daudz ātrāk kā ierasts, liec pudeli spainī ar ūdeni, kam pievienots ledus un divas saujas sāls.

2. Nomizo kukurūzu

Kukurūzas vālīti varēsi daudz veiklāk un ātrāk nomizot, ja to uz neilgu brīdi ieliksi mikroviļņu krāsnī.

3. Nomizo olas

Lai veicīgi nomizotu lielu daudzumu vārītu olu, liec tās katliņā, pa virsu - vāku un olas kārtīgi sakrati. Tad zem tekoša ūdens čaumalas varēsi "noslidināt" no olām.

4. Nomizo ķiplokus

Ja īsā laika sprīdī jānomizo lielāks daudzums ķiploku, liec tos noslēdzamā traukā un spēcīgi sakrati - mizošanas process pēc tam būs ievērojami vienkāršāks.

5. Putukrējums bez miksera

Ja esi vasarnīcā vai virtuvē bez pieejas mikserim, saldo krējumu lej burciņā, uzskrūvē vāku un burciņu krati, kamēr izveidojas putukrējums.

6. Nomizo kartupeļus

Ja esi paredzējis gatavot rasolu vai kartupeļu salātus, rīkojies šādi - pēc vārīšanas ūdens noliešanas kartupeļus liec ledus ūdenī. Miza ledus ūdenī turētam kartupelim nāks nost daudz vieglāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!