Foto: Shutterstock

Makaroni ir viena no pateicīgākajām maltītēm, ko var ne tikai ātri pagatavot darbadienās vai brīvdienās ēšanai mājās, bet paņemt arī kārbiņā līdzi uz darbu, lai varētu paēst pusdienu pārtraukumā. Taču, kā zināms, nākamajā dienā pārpalikumi ne vienmēr ir tikpat garšīgi kā tikko gatavots ēdiens. Kā birojā, kur pieejama vien mikroviļņu krāsns, uzsildīt makaronus?

Galvenais, kas jāpanāk, sildot makaronus – lai tie nepārkalstu un būtu pietiekami sulīgi. Makaronu maltīti, kas ielikta pusdienu kārbiņā, ko var likt mikroviļņu krāsnī, atver. Trauciņam vāku noņem, taču atstāj virsū, lai būtu pavērta neliela šķirba, pa kuru izplūst gaisam. Ja makaroniem ir pievienota mērce, tos var likt mikroviļņu krāsnī karsēties. Ja mērces nav, maltītei uzlej pa virsu ēdamkaroti silta ūdens.

Tad liek trauciņu mikroviļņu krāsnī un silda makaronus 90 sekundes. Pēc tam tos ar dakšiņu apmaisa un ieliek karsēties vēl 90 sekundes. Sildot makaronus, uzmani, lai tiek nepārkarstu, kā arī lai vāciņš būtu pavērts. Tas vajadzīgs, lai ūdens varētu iztvaikot no trauka, norāda Epicurious.com speciālisti. Kad makaroni uzsildīti, uzliec traukam vāciņu, turi piespiestu un kārtīgi sakrati makaronus, lai tie apviļātos mērcē.

Vēl viena metode – sildi makaronus, kas uzlikti uz šķīvja, bet pārsedz ar pārtikas plēvi. Šai metodei svarīgi ir pavērt vaļā vienu stūrīti, lai zem pārtikas plēves uzkrātais mitrums iztvaikotu. Tāpat, kā iepriekš, liec šķīvi ar makaronu maltīti mikroviļņu krāsnī un karsē ar intervāliem – kad pagājušas 60–90 sekundes, apmaisi makaronus un uzsildi vēl kādu brīdi, ja nepieciešams. Kad makaroni silti, noņem pārtikas plēvi un pievieno garšvielas vai kausēto sieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!