Nav noslēpums, ka pirms pārliešanas ar ūdeni, dažus dārzeņus zupas katla pamatnē kādu brīdi pasutinām, lai izvilinātu labāku garšu. Tie būs dārzeņi, kuriem zemāk redzamajā špikerī, kuru sagatavojuši "Seriouseats" speciālisti, ir vislielākais gatavošanas laiks – sīpoli, puravi, selerijas, burkāni, kartupeļi un citi. Kad nedaudz pasutinātie dārzeņi pārlieti ar ūdeni, pēc špikera skaties, ko labāk zupā pievienot nākamo. Princips pavisam vienkāršs – atrodi dārzeni, tam atbilstošāko gabaliņu lielumu un minimālo laiku, cik ilgi tas būtu jāgatavo. Tā zināsi, ka dārzeņi zupā neizjuks un patiesi burkāns garšos pēc burkāna, bet kāposti – pēc kāpostiem. Sarakstā bez dārzeņiem iekļauti arī daži pākšaugi, kas mēdz būt neatņemama zupu sastāvdaļa.
Dārzenis (pākšaugs) – gabaliņu lielums – minimālais gatavošanas laiks:
- Burkāni – centimetru lieli gabaliņi – 20 minūtes
- Ziedkāposti – sadalīti gabaliņos – 20 minūtes
- Selerijas kāti – plānās šķēlītēs – 20 minūtes
- Selerijas sakne – centimetru lieli kubiņi – 20 minūtes
- Puravi – šķēlītēs – 20 minūtes
- Sīpoli – sasmalcināti – 20 minūtes
- Pastinaki – centimetru lieli kubiņi – 20 minūtes
- Kolrābji – centimetru lieli kubiņi – 20 minūtes
- Kartupeļi – nelieli kubiņi – 20 minūtes
- Redīsi – sagriezti ceturtdaļās – 20 minūtes
- Saldie kartupeļi (batātes) – nelieli kubiņi – 20 minūtes
- Brokoļi – sadalīti gabaliņos – 10 minūtes
- Sīkstākas zaļumu lapas (kāposti, kale kāposti) – smalkāk sagriezti – 10 minūtes
- Zaļo pupiņu pākstis – sagrieztas smalkākos gabaliņos – 10 minūtes
- Ķirbis – centimetru lieli kubiņi – 10 minūtes
- Cukīni, kabači – centimetru lieli kubiņi – 10 minūtes
- Salātlapas (spināti, rukola, kreses, skābenes) – saplucinātas – 5 minūtes
- Briseles kāposti – sadalīti lapiņās – 5 minūtes
- Saldēti zaļie zirnīši – uzreiz no saldētavas – 5 minūtes
- Konservētas pupiņas – noskalotas – 5 minūtes
- Kukurūza – sadalīta graudiņos – 5 minūtes.