Foto: Shutterstock

Alus cienītājiem doma vien par tā atjaukšanu varētu likt ieplesties acīm, taču ko darīt tiem, kam alus nu nekādi nesagādā baudu, lai arī ir tradicionāls padzēriens Līgo svētkos? Ja netīk doma par vīnu vai citiem dzērieniem, aizlienē šos priekšlikumus, kā no alus pagatavot ļoti gardus kokteiļus.

''Monin'' zīmolu vadītājs un bārmenis Inguss Reizenbergs stāsta, ka alus izmantošana kokteiļu pagatavošanā nebūt nav kas neparasts. Kokteilis ar alu tā sastāvā garšos pat tiem, kas ar alu ir uz ''jūs''. Alus kokteiļi ir viegli, tie jāpasniedz ar ledu un lielākoties alu jauc ar gāzētiem dzērieniem, piemēram, ''Sprite'' vai kādu citu citrusu limonādi.

Bārmenis skaidro, ka alus kokteiļos alus veidam nav nozīmes. Tas var būt gan gaišais, gan tumšais, no tā atšķirsies vien alum raksturīgais rūgtuma izteiksmīgums. Lai piešķirtu alus kokteilim garšu un aromātu, jāpievieno kāds sīrups, bet balansam noteikti neaizmirsti par citronu vai laima augļu sulu (svaigi spiestu). Kā izrādās, alus kokteiļi ir pat ļoti populāri visā pasaulē, un to varam redzēt arī pēc dažādu alus kokteiļu piedāvājuma veikalu plauktos. Labskanīgākam un garšīgākam rezultātam Inguss iesaka alus kokteiļus dēvēt par alus limonādēm.

Foto: Shutterstock

Pavisam vienkārša recepte, ko iesaka pamēģināt bārmenis, ja vēl nekad nav baudīts alus kokteilis – sajaukt gaišo alu ar plūškoka sīrupu (20 ml), citronu sulu (10 ml) un labi daudz ledu. Sastāvdaļas sajaucot, dekorējot ar citrona šķēli, svaigu piparmētru, iegūsi ļoti atspirdzinošu un alus nedzērājiem tīkamu kokteili.

Alus limonādēm no sīrupiem derēs mojito jeb piparmētru sīrups, kādu ogu, piemēram, dzērveņu, taču arī karameļu sīrups labi kontrastēs ar rūgto alu un radīs patīkamāku garšu harmoniju.

Dekorēšanai un garšas pastiprināšanai izmanto piparmētru lapiņas, uz glāzes malas liec citrusa šķēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!