Atbildes uz daudzus patērētājus interesējošiem jautājumiem sniedz pašmāju gaļas pārstrādes uzņēmuma "Forevers" vadītājs un īpašnieks Andrejs Ždans.
Kāpēc vietējie gaļas pārstrādes uzņēmumi izmanto ne tikai Latvijā ražotu cūkgaļu
Ir pieņēmums, ka vietējo zemnieku audzētā cūkgaļa tiek aizstāta ar pēc iespējas lētākām izejvielām, piemēram, no Polijas, lai samazinātu produkta pašizmaksu. Patiesībā gaļas pārstrādes uzņēmumi, svaru kausos liekot vietējo vai importēto gaļu, primāri izvēlas sadarboties ar piegādātājiem no Latvijas, jo šādā gadījumā tiek nodrošināta īsāka ražošanas ķēde.
Maldīgi ir uzskatīt, ka citviet iepirktā gaļa ir ar sliktāku kvalitāti, jo pārtikas nozari Eiropā regulē vienota likumdošana. Tādejādi augstās kvalitātes prasības visur ir vienas, un ražotāji sadarbojas ar piegādātājiem no visas Eiropas, piemēram, Vācijas, Beļģijas un, tai skaitā, Polijas. Diemžēl Latvijas tirgū audzētās cūkgaļas apjomi nav pietiekami. Tas nozīmē, ka Latvija sevi ar pašu audzēto cūkgaļu var nodrošināt līdz 50-60% no pieprasījuma. Turklāt situāciju negatīvi ietekmēja arī Āfrikas cūku mēra uzliesmojums. Tāpēc, lai kompensētu pieprasījuma deficītu, izejvielas ir jāiepērk arī no citām valstīm.
Lasi tālāk un uzzini, kas nosaka gaļas produktu cenu, vai var saražot desas bez E vielām, un rodi atbildes uz citiem pircēju biežāk uzdotajiem jautājumiem par gaļas produktiem.