Foto: Shutterstock
Ja ģimenē ir kāds, kurš neēd olas, tad jau esat pielāgojušies. Ko tad, ja gaidāt ciemos kādu olu neēdāju vai pašiem jādodas ciemos pie cilvēkiem, kas olas neēd? Ir daudz variantu, kā pagatavot garšīgas lietas bez olām – gan sāļas, gan saldas!

Varētu jau nelikties zinis – kas neēd olas, gan jau pats zina, kā tikt galā. Lai grauž salātus kā tāds trusis! Bet tas nav īpaši mīlīgi, vai ne? Var jau arī mazliet pacensties un pagatavot ēdienus bez olām. Un ziniet ko? Patiesībā jau mēs visi tādus ēdienus ēdam daudz un bieži, varētu teikt, katru dienu. Dažnedažādi salāti, visādi sautējumi, zupas, gaļas ēdieni, uzkodas, saldēdieni – Lieldienās gandrīz grēks to teikt, bet ar olām nekas nesākas un nekas nebeidzas.

Dažādi bezolu salāti Lieldienu pusdienās uz galda tiek likti tāpat – burkānu, balto redīsu, sarkano redīsu, svaigo kāpostu, skābo kāpostu utt. Der gan olu ēdējam, gan neēdājam! Bet svētkiem par godu vērts pacensties un pagatavot arī ko īpašāku, pikantāku un neparastāku.

Runājot par saldēdieniem, protams, olu ēdājiem ir vieglāk pagatavot ēdienus ar olām, tur nav daudz jādomā. Bet ir daudz arī dažnedažādu bezolu saldo ēdienu un gardumu, ko varam pacensties pagatavot par godu kādam olu neēdājam. Vislabākais ir tas, ka arī tortes, kārtojumu, ogu deserti un citi saldēdieni bez olām ir ļoti garšīgi un arī olu ēdājiem tie iet pie sirds.

"Tasty" dalās ar dažām idejām, kā pagatavot gardus ēdienus bez olām – lai prieks pašiem un olu neēdājiem! Galu galā, maza uzmanība, pagatavojot kādam tieši un īpaši to, ko viņš var ēst, ir skaista dāvana, ko viens otram varam pasniegt ne tikai Lieldienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!