Foto: Publicitātes attēli

Kuram gan nepatīk labi paēst? Garšīgs ēdiens ir viena no dzīves lielākajām baudām. Modes mākslinieks Kašers piebilstu – ne tikai garšīgs, bet arī daudz! Kaut arī gatavošana nav Kašera spēcīgākais talants, viņš izmēģina jaunu recepti un kopā ar šefpavāru un "Rimi Gardēdi" Normundu Baranovski savam dzīvesbiedram Jānim Miņinam un draudzenei Dacei gatavo eksotisko, vegānisko Tom Kha.

Labākās prasmes – dekorēšana un ēšana!

Kašers sāk ar atzīšanos – viņš ir slikts gatavotājs, tāpēc parasti šo nodarbi uztic Jānim. Ja tomēr mākslinieks ķeras pie gatavošanas pats, viņš izvēlas tikai to, kas pašam garšo un kā pagatavošanai ir gana daudz laika. Draugus un radus Kašers ar ēdienu lutina ļoti reti, un tad tas ir gadu gaitā rūpīgi izkoptais trīs kārtu mielasts, kas sastāv no zaļo zirnīšu biezzupas ar bekonu, pūdēto sieru un redīsu dīgstiem, laša īpašā marinādē ar dārzeņiem un paša gatavota banānu saldējuma.

"Es parasti esmu tas cilvēks, kurš skaisti prot izdekorēt, bet es neprotu gatavot ēst. Vairāk domāju par izklaides daļu, par to, lai viesi pie manis justos ērti. Vienmēr padomāju par kaut kādām atrakcijām, spēlēm, kā arī es esmu tas, kurš izdekorē galdu, kurš vienmēr kaut kā forši interesantu ēdienu pasniedz. Jānis gatavo, viņam ļoti labi sanāk, un es tajā nejaucos iekšā un vienkārši garšīgi ēdu. Bet mans trīs kārtu mielasts – tie ir ēdieni, ko esmu vairāku gadu garumā izkopis, līdz ar to vienmēr ir garšīgi, un parasti nevar nošaut greizi, jo kā var ar lasi nošaut greizi? Nekā!" pārdomās dalās Kašers.

Impulsīva iepirkšanās nenozīmē, ka produkti jāizmet

Tā kā Kašers reti gatavo, arī produktu iegādi viņš parasti uztic dzīvesbiedram. Pats sevi viņš raksturo kā impulsīvu pircēju: "Es esmu lielākais ēdājs, ēdu ļoti daudz. To gan varbūt nevar pateikt pēc manām aprisēm, jo esmu diezgan tievs. Bet ēdu tiešām daudz. Sanāk arī, protams, iet uz veikalu, un tad es īpaši nedomāju, ko pērku, vados pēc sajūtas, ko gribas un cik liels ir izsalkums. Un tad bieži vien paēdu ar acīm un ļoti daudz sapērku. Parasti gan to visu tiešām arī apēdu, nekad nav bijis tā, ka ir kaut kas jāmet ārā."

Kašeram garšo viss, viņš nav izvēlīgs ēdājs. Taču noteikti neatteiksies no laša un garnelēm, suši, retu reizi arī kādas vistiņas vai citas gaļas. "Dažreiz man sagribas picu, uz kuras papildus uzlieku vēl sieru un dārzenīšus. Dažreiz gribas vienkārši pelmenīšus, bet tad ir tādi mirkļi, kad vajag tos ar sieru. Dažreiz ēdu čipsus," atklāj Kašers. Bet savam dzīvesbiedram Jānim un draudzenei Dacei viņš šoreiz gatavo lētu, eksotisku un ļoti garšīgu vegānisku ēdienu – sildošo, austrumniecisko Tom Kha zupu.

Noskaties video un uzzini, kā to pagatavot garšīgi!

30Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

150 gburkāni50 gseleriju kāti50 gsaldēti zaļie zirnīši200 gšampinjoni30 gkale kāposti3 gab.porcijas rīsu nūdeles400 mlkokosriekstu piens saulespuķu eļļa cepšanai1 gab.dārzeņu buljona kubiņš20 gingvers5 gčili pipars1 gab.citrona sula0.5 gab.sarīvētas citrona mizas2 gab.ķiploka daiviņas; garšvielas pēc izvēles0.5 TKcukurs

Sagatavošana

1

Sagriez burkānu un seleriju, apcep tos eļļā.

2

Pievieno 1,5 l ūdens un vienu buljona kubiņu.

3

Saspied piestā, smalki sakapā vai sablendē garšvielas.

4

Apcep šampinjonus, pievieno garšvielu pastu un liec klāt zupai.

5

Nogaršo buljonu, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli vai citrona skābumu.

6

Tad iemaisi zirnīšus, keila kāpostu un nūdeles.

7

Atstāj ievilkties 3–5 minūtes un pasniedz siltu.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!