Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļas nogalē, 10.maijā, Berga bazārā tirdziņā ļaudis pulcējās, lai iepazītu kultūru daudzveidību un nobaudītu gan labi zināmas pašmāju garšas, gan pavisam eksotiskus ēdienus. No kūpinātas gaļas līdz vegānu saldumiem – tik atšķirīgus, diametrāli pretējus gardumus varēja likt savos iepirkumu groziņos tie, kas pārceltajā darbadienā pamanījās doties garākā pusdienu pārtraukumā. Turpat bija baudāma arī tikpat koša kultūras programma – no spāņu tautas dejām līdz kopīgai jogas zibakcjai, kurā bija aicināts iesaistīties ikviens apmeklētājs.

Ne katru dienu pusdienās var nobaudīt tādu nacionālo ēdienu bagātību, kombinējot piedāvājumu, kā vien labpatīk, piemēram, kā pirmo ēdienu baudot ungāru gulašzupu, otrajā mielojoties ar spāņu paellu, bet desertam izvēloties īstu amerikāņu ābolu pīrāgu pie šefpavāra Kārļa Celma. Un kopīgas pusdienas allaž ir bijis labs veids, kā uzsākt sarunu, un iepazīt jaunus cilvēkus, garšas un kultūras, izravējot dažu labu aizspriedumu vai stereotipu vienam par otru!

"Kultūru dažādības diena" tika rīkota, godinot tuvojošos starptautisko dienu "Kultūras daudzveidība dialogam un attīstībai", kas būs 21.maijā. Pasākumu organizē Sabiedrības integrācijas fonds "Progress" projekta "Dažādi cilvēki, atšķirīga pieredze viena Latvija" informatīvās kampaņas "Šodien Tu. Rīt Tevi. Stop diskriminācijai" ietvaros. "Kultūru dažādības dienas" mērķis ir aicināt sabiedrību iepazīt kultūras daudzveidību un tās sniegtās iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!