Foto: Shutterstock
Vasara ir īstais laiks, lai sevi palutinātu ar glāzi atdzesēta šampanieša. Lai arī taisnība ir tiem, kuri uzskata, ka šampanietis ir lieliska izvēle tieši īpašiem mirkļiem un notikumiem, eksperti norāda, ka nav viena strikta noteikuma par to, kad šampanieti izvēlēties. Ne velti tas ir dzēriens, kuru visā pasaulē bauda visu cauru gadu, turklāt labās viesnīcās šampanieša servēšana jau brokastīs ir augstvērtīga stila un servisa apliecinājums.

G.H.MUMM šampanieša ekspertam Edgaram Grišulim vaicājām par izplatītākajiem šampanieša mītiem, kā arī aicinājām dalīties ar idejām, kas jāzina par šampanieša baudīšanu šovasar.

Jo vecāks šampanietis, jo mazāk atdzesēts


Šampanietis tik tiešām ir jāpasniedz atdzesēts, tomēr ir maldīgi uzskatīt, ka princips “jo aukstāks, jo labāk” attieksies uz visu veida šampaniešiem. Būtiski ir atcerēties, ka, pasniedzot jaunāku šampanieti, tas ir jāatdzesē vairāk (līdz 8-10°C). Savukārt izturētākam šampanietim jeb t.s. vintage šampanietim, kas ir, piemēram, ražoti pirms desmit, četrdesmit gadiem vai vēl senāk, ir vajadzīga mazāka atdzesēšanas temperatūra (12-14°C). Tas skaidrojams ar to, ka ilgāk turētam šampanietim ir izteiktāka garša, līdz ar to nepieciešama mazāka atdzesēšanas temperatūra, lai pilnīgāk sajustu visu garšas buķeti.
Foto: DELFI/Publicitātes foto

Foto: PantherMedia/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!