Foto: Vida Press
Melnā krāsā pagatavotas maltītes nu ir vakardiena. Pašpasludināto kulināru un blogeru vidū nu novērojams pavisam jauns trakums – klasiskā suši pārvēršana citos ēdienos. No klasiskajām suši sastāvdaļām tiek gatavoti nelieli virtulīši, picas un pat burgeri, vēsta "Vida Press".

Kulinārā blogere Sema Mērfija no Melburnas, Austrālijas radījusi veselīgāku miltu virtuļu versiju – suši virtuļus. "Es gatavoju, fotografēju un pavadu laiku savā mazajā Melburnas dzīvoklī. Vegānisko maltīšu gatavošana kļuvusi par vienu no manām kaislībām, un es vienmēr cenšos sevi izaicināt un pagatavot bērnības našķus, un tos "veganizēt" vai dažos gadījumos pārvērst trakos, mākslinieciskos darbos, kā suši virtuļi. Viss, lai parādītu pasaulei, ka teju jebko var padarīt vegānisku."

Mazie suši virtulīši tiek gatavoti formā, kas ietaukota ar kokosriekstu eļļu. Tajā ievieto lipīgos suši rīsus, lai iegūtu vajadzīgo apaļo izskatu. Pēc tam virtuļus dekorē ar melnajām sezama sēkliņām, ingveru, vasabi un avokado.

Semas kulinārie veikumi viņas "Instagram" profilā regulāri izpelnās vairākus desmitus tūkstošus sirsniņu atzīmju. Bet drīz viņas sekotāju pulks izaugs līdz 170 tūkstošiem.

A photo posted by SAM (@sobeautifullyraw) on Jun 9, 2016 at 1:57am PDT

Tomēr virtuļi nav vienīgais gardums, kas pagatavots no suši. Daudzi citi blogeri un pat kafejnīcas un restorāni visā pasaulē seko šim trakumam un pārvērš suši dažādos šedevros. Piemēram, suši salātu burciņā, picā, burito, burgerī un citos ēdienos.

A photo posted by SAM (@sobeautifullyraw) on May 27, 2016 at 3:04pm PDT

A photo posted by SAM (@sobeautifullyraw) on May 14, 2016 at 12:55am PDT

A photo posted by SAM (@sobeautifullyraw) on May 4, 2016 at 2:41pm PDT

A photo posted by @nymeriaandfang on Jun 25, 2016 at 2:14pm PDT

A photo posted by Buredo® (@eatburedo) on Jul 5, 2016 at 8:34am PDT

A photo posted by #Burgerator 🍔 (@burgerator) on Mar 31, 2016 at 11:20am PDT

A photo posted by @isaridesthejetski on Jul 4, 2016 at 4:15am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!