Šogad trauku un virtuves piederumu modē būs neregulāras formas trauki neona krāsās, daudzfunkcionāli virtuves "palīgi", kā arī radoši konditorejas piederumi, portālam "Tasty.lv" stāsta trauku un virtuves piederumu nozares eksperte, "Arkolat" iepirkumu un mārketinga direktore Laura Buharina, kas nule atgriezusies no Frankfurtē notikušās ikgadējās izstādes "Ambiente", kur ik gadu vienkopus pulcējas pasaules vadošie trauku, virtuves piederumu, mājsaimniecības preču ražotāji un izplatītāji.

Trauku un virtuves piederumu joma nav atdalāma no interjera, arhitektūras un pasaules modes, ļaujot izprast kopainu, prezentējot aktuālākās pasaules tendences. Trīs svarīgākās 2015.gada tendences ir:

Neona un metāla krāsu uzvara traukos

Šogad traukiem ražotāji piešķīruši neregulāras formas un košas krāsas, līdztekus aktuālajiem māla un koka dekoratīvajiem traukiem un klasiskajiem baltajiem traukiem. Dekors uz balta vai melna fona, ūdenskrāsu efekts dekorā, kā arī šķīvju malām piešķirtas ziedlapu formas, turklāt dekoros manāms arī "Mix&Match" princips – radošas idejas, materiālu kombinācijas un vienas krāsu dažādi pustoņi. Krāsu paletē šogad dominē neona krāsas - zaļš, dzeltens, oranžs, metāliskās krāsas, kā arī delikātie un maigie pasteļtoņi – maigi violets, zaļš, bēšs.

Daudzfunkcionālie virtuves palīgi

Virtuves piederumu un gatavošanas trauku spēks slēpjas dizainā un funkcionalitātē apvienojumā ar jaunākajām inovācijām. Viegli lietojami un uzglabājami, lielākoties vērsti uz patērētāja dzīves atvieglošanu – vienkārši, ērti, kompakti. "Lielākie katlu un pannu ražotāji joprojām pievērš uzmanību funkcionalitātei - nolokāmiem, noņemamiem rokturiem – vietas ietaupīšanai virtuvē, savietojamībai, rokturiem no nerūsējošā tērauda ar silikona ieliktņiem – viss ērtībai, drošībai. Līdztekus jau klasiskajām melnā klājuma pannām, šogad uzsvars uz nerūsējošā tērauda un granīta klājumu, kas pārsteidz ar jaunām formām un dizaina elementiem," stāsta Laura Buharina. Materiāli dažādās kombinācijās - porcelāns, stikls, silikons, nerūsējošais tērauds.

Radošā konditoreja

Šogad pilnīgi noteikti ir pilnīgs konditorejas uzvaras gājiens, kas ļauj mājas apstākļos, sarežģītākos konditorejas uzvedumus paveikt ātri, vienkārši un ērti. Mastikas, iespiedformas, dekorēšanas nazīši, mandeļu bezē cepumu un "popcake" formas, eklēru un virtuļu formas – koši ar dizainu, materiālu ziņā dažādas kombinācijas – silikons, plastmasa, nerūsējošais tērauds – kopīgā solī ar inovācijām.

"Trauku un virtuves piederumu ražotāji šogad uzvaru liek uz sajūtām – radīt unikālus un baudāmus konceptus un virtuves palīgus, kas atvieglo patērētāja dzīvi. Gandarījums par daudziem mūsu sadarbības partneriem - preču ražotājiem, kas šogad ieguvuši dizaina inovācijas, radot unikālas, inovatīvas trauku un virtuves piederumu sērijas," izceļ Laura Buharina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!