Foto: Shutterstock
Ejot cauri tirgum, acis žilbst un galva reibst no garšaugu pārbagātības un apdullinoši svaigās aromātu buķetes. Loki, dilles, pēterīļi, kinza, baziliks, timiāns un rozmarīns – mājās gribas pārnest visus leknās buntēs sasietos zaļumus, lai izbaudītu sezonu pilnā krāšņumā. Šobrīd ir ītais laiks ļauties zaļumu trakumam, tādēļ atklāsim, kā paildzināt dažādu garšaugu mūžu un kā tos saglabāt ziemas krājumiem.

Ikvienam ir zināms, ka zupai ir jāpiemet lauru lapa, salātiem – svaigas dilles vai pētersīļi, bet desertiem lieliski piestāv piparmētras. Taču, kā zināt, kurus garšaugus labāk izmantot gatavošanai svaigus, bet kurus kaltētus? Īsu ceļvedi dažādu garšaugu izmantošanai atradīsi, lūk, te, bet šajā padomrakstā atklājām, kā rīkoties, lai zaļumi neapvīstu jau pāris stundu laikā, un saglabātu svaigumu pat vairākas nedēļas.

Foto: Shutterstock

Mūsu izvēlētajos padomrakstos par zaļumiem ir arī skaidrots, kā pareizi saldēt dažādus garšaugus, lai tie nezaudētu aromātu, kādēļ baziliku nedrīkst uzglabāt ledusskapī, ko iesākt ar garšaugu atgriezumiem, kā pagatavot garšaugu sviestu, eļļu, etiķi, dažādas pesto variācijas, un kā ieziemotos zaļumus garšīgi likt lietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!