Melnā plūškoka ziedu daudzie pielietojumi – no sīrupa līdz pat pankūkām
Foto: Shutterstock

Jūlijs ir melnā plūškoka ziedu plaukšanas laiks, kad skaistie koki nosēti ar baltām ziedu gubām. Bet, kā izrādās, šos ziedus diezgan plaši var izmantot kulinārijā – no melnā plūškoka ziediem pagatavoto sīrupu var izmantot dažādos dzērienos – limonādēs un kokteiļos. Novārtā nepaliks arī ēdieni – kūkas, mafini, kēksi, želejas un citi saldie ēdieni kļūs vēl gardāki un piesātinātāki, ja tiem pievienosi plūškoka sīrupu.

Pirms ķeries pie ziedu gatavošanas, vispirms gan der atcerēties, ka kulinārijā izmanto pie mums augošos melnā plūškoka ziedus, nevis sarkanā, kas ir indīgs. Par to vairāk lasi šeit. Atgriežoties pie plūškoka ziedu sīrupa – par to sajūsmā ir ne vien pavāri, bet virtuves entuziasti no visas pasaules. Tas tāpēc, ka sīrupam ir ne vien daudz pielietojumu, bet arī izteikta, piesātināta garša. Tāpēc sīrupu izmanto ar mēru, jo lielākā koncentrācijā tas mēdz būt pat spēcīgs. Kur to likt lietā?

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka