Foto: Shutterstock

Avokado šobrīd ir savā pilnbriedā – tos iespējams nopirkt izcili kvalitatīvus, mīkstus un garšīgus, tāpēc zaļos bumbuļus ieteicams iekļaut ēdienkartē pēc iespējas biežāk. Tā kā avokado nav tas lētākais produkts, šoreiz atklāsim, kā uz pusēm pārgrieztu augli visefektīvāk pasargāt no bojāšanās, lai tas vēl vairākas dienas nezaudētu svaigumu, labo izskatu un lieliskās garšu īpašības.

Avokado cienītāji, meklējot labāko veidu, kā cīnīties ar avokado straujo "novecošanu", ir izmēģinājuši ne vienu vien paņēmienu, pārpludinot internetu ar daudziem un dažādiem padomiem.

Portāla "Reviewed" speciālisti nolēma lauzt mītus, pārbaudot piecus populārākos avokado "aizsardzības" veidus, lai noskaidrotu, kurš no tiem ir visefektīvākais:

  • Pirmā avokado pusīte tika ieziesta ar eļļu un ietīta pārtikas plēvē;
  • Otrā – "sapārota" ar sīpola šķēli un ietīta pārtikas plēvē;
  • Trešā – iegremdēta vēsā ūdenī, kas ieliets zip-lock maisiņā;
  • Ceturtā – pārziesta ar citronu sulu un ietīta pārtikas plēvē
  • Piektā – ietīta pārtikas plēvē, iepriekš neizņemot kauliņu.

Visi "eksperimenta dalībnieki" tika ievietoti ledusskapī uz vienu nakti. Nākamajā dienā avokado pusītes tika izņemtas no ledusskapja, lai izdarītu secinājumus.

Par vislabāko avokado "jaunības" saglabāšanas metodi portāla "Reviewed" komanda atzina kauliņa neizņemšanu, jo tieši šādi uzglabātā avokado pusīte pa nakti nebija zaudējusi ne labo izskatu, ne garšas īpašības. Arī sīpola šķēles metode tika atzīta par visai iedarbīgu, tiesa gan, ne bez nevēlamām blaknēm – avokado auglis bija pievilcies ar sīpola aromātu. Savukārt eļļa, kaut palīdzēja saglabāt augļa izskatu pievilcīgu, pa nakti bija padarījusi avokado ēdamo daļu pārlieku mīkstu, bet citrona un ūdens metožu uzrādītie rezultāti tika atzīti par lieku laika šķiešanu.

Secinājums: ja vēlies ilgāk saglabāt uz pusēm pārgrieztu avokado svaigu, avokado pusīti ar visu kauliņu viducī ietin pārtikas plēvē un uzglabā ledusskapī.

Ja vēlies savām acīm pārliecināties par eksperimenta rezultātiem, noskaties video.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!