Foto: Shutterstock
Avokado neitrālā garša un maigi krēmīgā konsistence sader ar ļoti daudziem produktiem, tostarp arī ar klasiskām brokastu vērtībām – dažādos veidos gatavotām olām, zeltainām bekona šķēlēm un biezpienu. Ja smūtiju gatavošana nav sveša, tad avokado vari pievienot arī dažādiem veselīgiem un spēcinošiem brokastu kokteiļiem.

Avokado ir viens no veselīgākajiem produktiem – to ir ieteicams ēst svaigu, tādējādi uzņemot daudz nepiesātināto tauku, kas ir ļoti noderīgi veselībai.

Pusīte avokado satur 3,4 gramus šķīstošo un nešķīstošo šķiedrvielu, kas veicina gremošanas sistēmas darbību. Turklāt šķīstošās šķiedrvielas palēnina ogļhidrātu sašķelšanos, kas ļauj ilgāk justies paēdušam un samazina vēlmi našķoties starp ēdienreizēm.

Lai gan avokado augļi kaloriju skaita ziņā pārspēj olas un gaļu, ir labā ziņa – avokado kalorijas nav tās, kuras veicina liekā svara rašanos. Vairāki pētījumi pat rāda – cilvēkiem, kas uzturā regulāri lieto avokado, parasti ir zemāks ķermeņa masas indekss nekā tiem, kas šo augli savā ēdienkartē neiekļauj. Lai rosinātu tevi dienu sākt uz veselīgas un garšīgas nots, sarūpējām 16 brokastīm piemērotas receptes ar avokado klātbūtni.

Foto: Shutterstock

Lai brokastu piedāvājums priecētu ne vien vēderu, bet arī acis, iemācies no avokādo šķēlēm pagatavot glītas rozītes. Kā tas pavisam vienkārši paveicams, stāstījām šajā rakstā.

Ja tevi neuzrunā ne putra ar avokado, ne avokado pusītēs ceptas olas, ar avokado pildīti pankūku rullīši vai pat veselīgs mango–avokado smūtijs, bet kārojas baudīt gardus salātiņus, tad šeit atradīsi plašu avokado salātu recepšu kolekciju.

Lai labi garšo!

Brokastu kruasāns ar kūpinātu lasi un avokado

Foto: Shutterstock

Kruasāns jau tā garšo lieliski, bet ja to papildināsi ar kūpinātu lasi, kraukšķīgām salātlapām un krēmīga avokado šķēlītēm, baudījums būs patiesi neaizmirstams. Turklāt šo restorāna cienīgo ēdienu varēsi pagatavot vien pāris minūšu laikā.

Lasīt vairāk

Pankūkas ar zaļo biezpienu pildījumā

Gardas plānās pankūkas ar interesantu pildījumu – avokado, biezpienu un zaļumiem. Recepti piedāvā Laura Grēviņa, bloga "Viensplusviens.lv" autore.

Lasīt vairāk

Avokado un garneļu salāti ar jogurta mērci

Foto: Shutterstock

Avokado un garneles ir garšu tandēms, kas veido ideālo saskaņu. Papildini salātus ar kādu tomātu un svaigu jogurta mērcīti.

Lasīt vairāk

Ar mājas sieru pildītas avokado pusītes

Foto: Shutterstock

Ar mājas sieru pildītas avokado pusītes garšo vēl labāk, nekā izskatās. Šis ēdiens noderēs gan uzkodai, gan veselīgai brokastu maltītei.

Lasīt vairāk

Spēcinošā putra ar avokado un kūpinātu lasi

Veselīga brokastu vai vēlo brokastu putra ar kūpinātu lasi, avokado šķēlītēm un redīsu. Gada aukstajā laikā var papildināt ar svaigiem dīgstiem, lai iegūtu papildu vitamīnus. Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas virtuve" autore un "Dobeles dzirnavnieks".

Lasīt vairāk

Sendvičs ar avokado, pesto un sieru

Foto: Shutterstock

Vieglai maltītei, vai tās būtu brokastis vai launags, piestāv pašgatavots sendvičs. Izmēģini šo recepti, kur sendvičs bagātīgi pildīts ar svaigiem un sātīgiem labumiem.

Lasīt vairāk

Omlete krūzītē ar avokado un sieru

Foto: Shutterstock

Šīs būs vienas neparastas brokastis – mikroviļņu krāsnī pagatavota omlete, kas būs gatava trīs minūšu laikā. Pagatavotās olas lieliski papildinās avokado un kāda dārzeņa gabaliņi, kas pārbērti ar sarīvētu sieru.

Lasīt vairāk

Sātīgais graudu maizes sendvičs ar biezpienu un avokado

Kad pusdienās māc izsalkums un gribas ko ātri apēst, pateicīgs variants ir sātīga sviestmaize. Pagatavo to ar biezpienu, gurķi un avokado, klāt liekot arī kādu izteiksmīgas garšas siera šķēli, piemēram, ar amoliņu, un kārtīga pusdienu porcija gatava.

Lasīt vairāk

Brokastu sendvičs ar avokado-olu salātiem

Foto: Shutterstock

Dienas pirmajai ēdienreizei jābūt sātīgai, un šeit vietā būs avokado un vārītas olas, kas izkārtojušās starp pilngraudu maizes riecieniem.

Lasīt vairāk

Cepts avokado ar bekonu un ķirštomātiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vai esi kādreiz pamēģinājis avokado apcept uz pannas? Ja nē, tad laiks izmēģināt ko jaunu – uz pannas apceptas bekona šķēlītes, avokado un ķirštomāti būs lieliska maltīte vēlajām brokastīm vai pusdienām.

Lasīt vairāk

Cepti avokado ar olām un bekonu

Man patīk vakariņām gatavot olu ēdienus. Un ne tikai tādēļ, ka tās ļoti labi sader ar ceptu bekonu (nav noslēpums, ka man garšo bekons), bet arī tāpēc, ka tās gatavot ir vienkārši, turklāt itin veselīgi.

Lasīt vairāk

Mango - avokado brokastu smūtijs

Foto: Shutterstock

Veselīgs, gards un zibenīgi ātri pagatavojams mango-avokado kokteilis, kurš ir tik sātīgs, ka noteikti var aizstāt brokastu siermaizes vai omleti. Ja vēlies, vari tam pievienot arī jogurtu vai pienu.

Lasīt vairāk

Avokado - biezpiena maizes ar garnelēm

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojamas, sātīgas un gardas avokado - biezpiena maizes ar garnelēm.

Lasīt vairāk

Plāno pankūku rullīši ar pildījumu jeb 'latvju suši'

Foto: Shutterstock

Cep plānās "bada" pankūkas: uz 2 ĒK miltu 1 ola un piens vai ūdens, sāls. Maisa līdz pašķidrai, viendabīgai masai, cep no abām pusēm uz pannas.

Lasīt vairāk

Fiksās sviestmaizes ar avokado, olu un pesto

Foto: Publicitātes foto

Šīs gardās maizītes būs ideāls un ātri pagatavojams ēdiens romantiskām brokastīm – karstās maizītes ar maigo avokado garšu un krūze smaržīgas kafijas būs ideāls dienas iesākums, turklāt to pagatavošana aizņems vien 15 minūtes laika, bet, ja tās gatavosiet kopā ar mīļoto, pie gardām brokastīm tiksiet vēl ātrāk.

Lasīt vairāk

Gardās maizītes ar konservētu tunci un gvakamoli

Foto: Shutterstock

Grauzdētas maizes šķēles, devīgi pārziestas ar krēmīgu avokado gvakamoli un papildinātas ar konservēta tunča gabaliņiem, noderēs gan brokastu reizei, gan ātrai izsalkuma remdēšanai starp ēdienreizēm.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!