Rauga pankūkas – lētas, gardas, sātīgas: knifi īpaši čaganam rezultātam
Foto: Shutterstock

Rauga pankūkas ir pierādījums tam, ka viss ģeniālais ir vienkāršs: daudzi tajās iemīlas jau bērnudārzā, uzticību saglabājot arī skolas solā un studiju gados, kad makā šķind vien pāris graši. Un kā nu ne, jo pufīgās, apetītlīgi zeltainās pankūciņas ir ne vien lētas un sātīgas, bet arī satriecoši gardas, turklāt vienlīdz labi garšo gan ar svaigu ābolu zapti, gan karoti vēsa skābā krējuma. Tomēr, ja neņemsi vērā vairākus nosacījumus, cerētā nostalģiskā garšu baudījuma vietā piedzīvosi lielu vilšanos.

Kas jāņem vērā, lai mājās ceptas rauga pankūkas ne par matu neatpaliktu no bērnudārzu un skolu pavāru veikuma, atklāj “Izjuminka” autori.

Agrāk Padomju Savienībā bija spēkā kopīga valsts standartu sistēma GOST(GOST (krievu: ГОСТ — Государственный стандарт), kas tika ieviesta 1940. gadā. Valsts standarti bija obligāti izpildāmi noteikumi ar likuma spēku, kas noteica normas, prasības un noteikumus dažādās jomās, tādēļ arī visās PSRS ēdnīcās gatavotajām rauga pankūkām bija jāatbilst noteiktai receptei. Tiem, kas savā virtuvē vēlas reanimēt nostalģiskas garšas, piedāvājam ieskatu GOST rauga pankūku receptē , ko atklāj “”Izjuminka":

  • 481 ml silta ūdens;
  • 481 g kviešu miltu;
  • 14 g svaiga rauga;
  • 23 g olu;
  • 17 g cukura;
  • 9 g sāls.

Mīklas gatavošanas process ir gaužām vienkāršs. Raugam pievieno ēdamkaroti cukura un aptuveni pusi glāzes silta ūdens (ūdeni dažādās receptēs aizvieto vai daļēji aizstāj ar pienu). Samaisa, lai masa ir viendabīga, un siltā vietā raudzē 10-15 minūtes. Bļodā sakuļ atlikušo pienu vai ūdeni ar olām, sāli un cukuru. Pievieno un iemaisa ieraugu. Tad pakāpeniski sijā klāt miltus, turpinot maisīt mīklu, līdz visi milti izmantoti un mīklas konsistence ir viendabīga, bez kunkuļiem. Bļodu pārklāj ar drāniņu un liek siltā vietā uzrūgt aptuveni stundu, pusotru, līdz mīkla ir dubultojusies vai pat trīskāršojusies apjomā un uz tās virsmas parādījušies raksturīgie gaisa burbulīši.

Skaidra lieta, ka precīza produktu daudzumu ievērošana un to secīga savienošana nav vienīgā veiksmes atslēga ceļā uz ideālām rauga pankūkām, tādēļ, lasot tālāk, uzzini noderīgus knifiņus, kas jāņem vērā, lai rauga pankūkas vienmēr izdotos izcept nevainojami čaganas.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka