Foto: Shutterstock
Cēzara salātu burvība slēpjas to mērcē ar anšoviem. Tikai ar anšoviem var panākt īpašo, ne ar ko nesajaucamo Cēzara salātu mērces garšu. Salātus klasiski var pasniegt ar grauzdiņiem vai papildināt vēl ar ceptas vistas filejas gabaliņiem, vai ar garnelēm.

Sastāvdaļas 4 porcijām: 1 ķiploka daiviņa, 3 ēdk. majonēze, 1 ēdk. sinepes, 8 anšovi, 100 g Parmezāna siers, 2 ēdk. piens, 2 vistas filejas, sāls, 2 ēdamkarote eļļas, 3 sabriedušas baltmaizes šķēles (sagriezta kubiņos), 1 romiešu salātlapu galviņa.

Mērces pagatavošana: miksera traukā liek ķiploka daiviņu, majonēzi, sinepes, anšovus, rīvētu Parmezāna sieru, pienu un ar blenderi visu salblenderē gludā mērcē.

Vistas filejas un grauzdiņu pagatvošana: filejas plakaniski pārgriež uz pusēm, apkaisa ar sāli un liek karstā, ietaukotā pannā. Cep no katras puses apmēram 5 minūtes. Kad vista izcepusies, noliek to malā. Karstajā pannā ielej vēl nedaudz eļļu un apcep maizes kubiņus. Izceptos grauzdiņus susina uz papīra dvieļa.

Uz šķīvja liek karoti mērces, pa virsu romiešu salātu lapas, sadalītas lielos gabalos, vistas filejas gabaliņus un grauzdiņus. Rotā ar Parmezāna siera skaidiņām.

Noskaties video, cik tas ir vienkārši!

Papildus piedāvājam mazliet savādākas Cēzara salātu receptes no Tasty.lv pavārgrāmatas:

Cēzara salāti ar sierā un rīvmaizē panētu vistas šķiņķīti

Foto: DELFI

Lasīt vairāk

Cēzara salāti ar vistas fileju


Lasīt vairāk

Cēzara salāti ar jaunajiem kartupeļiem


Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!