Foto: Shutterstock
Jau rīt svinēsim mūsu valsts dzimšanas dienu, ceļot galdā dažādus pašmāju labumus. Šādā reizē neiztikt arī bez kārdinoši smaržojošiem speķa vai gaļas pīrādziņiem, tādēļ šoreiz stāstīsim, kā tos svētku reizei par godu izveidot neparastākus, aizlokot savienojuma vietu pīnītes formā, kas ne vien izskatīsies glīti, bet arī nodrošinās to, ka pīrādziņu malas nevērsies vaļā un tie nezaudēs sulīgumu.

Iesākumā pagatavo rauga mīklu un pildījumu. Izsmeļošus padomus, kā tas darāms, sniedzām šajā rakstā.

Kad viss sagatavots un krāsns uzkarsēta, var ķerties klāt pie pīrādziņu veidošanas. Uz miltiem pārkaisītas darba virsmas plāni izrullē mīklu un ar tasīti izspied no tās aplīšus.

Mīklas aplīša centrā liek pildījumu, pārloka apli uz pusēm, savienojuma maliņās ar pirkstiem cieši saspiež un aizlipina. Kad tas paveikts, sākot no kreisas pusapļa malas virzienā uz labo, ar pirkstiem veido pīnīti, ar regulārām atstarpēm pārlokot mīklu pāri pīrādziņa malai.

Noskatoties īso video pamācību, tu pārliecināsies, ka tas ir vienkāršāk par vienkāršu. Šo paņēmienu var izmantot arī pelmeņu lipināšanai.

Lai ātri pagatavotu pīrādziņus lielos apjomos, vari veikli savirpināt no mīklas garenu "desiņu" un ar asu nazi sagriezt to gabaliņos un izkārtot uz miltiem pārkaisītas darba virsmas. Gabaliņus nedaudz saplacina, uz katra ar rokām liek pildījumu. Tālākais jau ir meistarības jautājums: mīklu no vienas malas pārloka pāri pildījumam un stūrīšus veikli savirpina pret darba virsmu, zibenīgi izveidojot pusmēness formas pīrādziņu. Ja vēlies apgūt šo pašmāju pīrādziņu lielražotāju veiklo meistarstiķi, noskaties video.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!