Foto: Shutterstock
Tas, ka brokastis ir svarīgākā dienas ēdienreize, dzirdēts jau simtiem reižu, bet rīta steiga dara savu, tādēļ bieži vien pilnvērtīga maltīte tiek aizstāta ar ātriem našķiem un uzkodām. Siltas karstmaizes un tostermaizes ir lieliska izvēle ģimenes brokastīm: bērniem no baltmaizes, pieaugušajiem – no graudu maizes. Gatavošanas tehnika un piedevas – visdažādākās, pēc noskaņojuma un katra izvēles. Lai ietaupītu laiku, visas nepieciešamās sastāvdaļas var sagatavot jau iepriekšējā vakarā. Sāc dienu garšīgi un ar smaidu!

Pannā ceptas karstmaizītes

Foto: Shutterstock

Pannā ceptās siermaizītes sanāk vidiņā mīkstas, bet no apakšpuses - viegli kraukšķīgas, sola receptes autore. Receptes pierakstā saglabāts autores rakstības stils un izteiksmes līdzekļi.

Lasīt vairāk

Olu kulteņa karstmaize 'Gaisīgais ziediņš'

Ik pa laikam ir tādas īpašas dienas, kad brokastīs vēlamies ko īpašu un neparastu, bet tajā pašā laikā ne pārāk ekstravagantu. Lūk, ideja - olu kultenis, kas pagatavots kā mākslinieciski gaisīgs zieds!

Lasīt vairāk

Tostermaizes olā ar grilētiem citrusaugļiem

Foto: Vida Press

Ja aptrūkušās idejas brokastu maltītei, iespējams, noderēs šī recepte, kurā senu bērnības kārumu - olā mērcētu un apceptu maizīti papildina neparasti sagatavoti citrusaugļi.

Lasīt vairāk

Burgeris ar olu un bekonu

Manuprāt, reti ir tie ēdieni, kurus nevar uzlabot, pievienojot bekonu un olas. Pareizi pagatavota ola kļūst par brīnumgardu, krēmīgu mērci, bet bekons.. Nu, jā, bekons ir bekons! Tiesa, es nenojautu, ka staigāju pa plānu ledu, mēģinot šo burgera recepti. Protams, mēs visi zinām, kā bekons spēj uzlabot burgera garšu, bet - atteikties no kečupa, tā vietā liekot olu? Vai tas būs labi? Man šķiet, jūs jau nojaušat atbildi!

Lasīt vairāk

Grauzdēta graudu maize ar gailenēm

Šefpavārs Raimonds Zommers savā pavārgrāmatā "Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve", kas šomēnes sasniegusi lasītājus, piedāvā jaunas idejas un iedvesmu, kā labi zināmus un tepat Latvijā augušus produktus ieviest ikdienā vienkāršā un, tajā pašā laikā, oriģinālā un neparastā veidā. Izmēģini šo recepti!

Lasīt vairāk

Zibenīgais ābolu pīrāgs

"Virtuves mītu grāvēji" - Lietuvā iecienīts kulinārijas raidījums. Alfs, Ali un Martins pārsteidz Lietuvu ar saviem radošajiem kulinārijas risinājumiem. Šoreiz Ali pierādīs, ka ābolu pīrāgs ir pagatavojams nieka septiņu minūšu laikā.

Lasīt vairāk

Baklažānu un tomātu crostini

Foto: PantherMedia/Scanpix

Baklažānu un tomātu crostini - burvīga uzkoda ikdienā vai svētkiem.

Lasīt vairāk

Karstās ievārījummaizes franču gaumē

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojama karstā uzkoda, par ko bērni vienmēr būs sajūsmā. Un, ne tikai bērni...

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!