Foto: DELFI
Spēku atjaunošanai pēc visu mīlētāju svētkos baudītajām aktivitātēm, karstie salāti būs pareizā izvēle. Vieglāki par tumīgu zupu vai treknu gaļas šķēli - tie tomēr ir gana sātīgi, lai pildītu pusdienu vai vakariņu lomu, un pietiekami viegli, lai pēc maltītes vēderu nespiestu smaguma sajūta. Pagatavo kādu no mūsu piedāvātajām karsto salātu receptēm un pasniedz tos uz sasildīta šķīvja, lai gardā maltīte pēc iespējas ilgāk saglabātos silta.

Siltie makaronu salāti ar mocarellu un tomātiem

Foto: DELFI
Tikai piecas sastāvdaļas un sātīgi salāti gatavi! Izcili gardi, turklāt ārkārtīgi ātri pagatavojami - vakariņas vai pusdienas gatavas 15-20 minūtēs, kamēr izvārās makaroni. No norādītajiem daudzumiem sanāks pamatīga salātu bļoda - vismaz sešiem ēdājiem!

Lasīt vairāk

Siltie vistas akniņu salāti ar mājās marinētiem šampinjoniem

Foto: mosfood
Koša un garšīga maltīte vakariņām vai pusdienām - siltie salāti ar vistas akniņām un šampinjoniem.

Lasīt vairāk

Siltie lēcu salāti ar kazas sieru

Foto: Shutterstock
Izsmalcinātai maltītei - siltie lēcu salāti ar kazas sieru un pīnijām.

Lasīt vairāk

Karstie rīsu salāti

Foto: Shutterstock
Karstie rīsu salāti sātīgām pusdienām.

Lasīt vairāk

Siltie čili vistas salāti Āzijas gaumē

Silto čili vistas salātu recepti iesaka Linda, bloga
Lindas Virtuve
autore.

Lasīt vairāk

Pikantie kartupeļu salāti

Foto: Shutterstock
Karstie, pikantie kartupeļu salāti ar kūpinātu šķiņķi.

Lasīt vairāk

Siltie salāti ar bulguru un dārzeņiem

Uztura speciāliste Liene Sondore iesaka izmēģināt silto salātu recepti ar bulguru un dārzeņiem, kas būs piemērota arī tiem, kuru ikdiena ir cukura diabēts.

Lasīt vairāk

Miežu putraimu, kartupeļu un murķeļu salāti ar rukolas pesto

"Recepte tiem, kas nelieto uzturā miltus. Mieži ir lieliska alternatīva. Fantastiska piedeva vai ēdiens ar olām!" par salātiem saka receptes autors, "Eco Catering" šefpavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš. Murķeļu vietā vari izmantot šampinjonus, kazas siera vietā – Trikātas Sniega bumbas, rukolas vietā – vairāk pētersīļu. Parmezāna vietā vari lietot Monterīgo sieru.

Lasīt vairāk

SIltie garneļu un mango salāti ar medus un saldā krējuma mērcīti

Vienkārši pagatavojami garneļu salāti ar gardu mērci.

Lasīt vairāk

Zaļie salāti ar grilētu sieru un melno olīvu tapenādi

Ļaujies gardēža eksperimentiem un izmēģini salātus ar melno olīvu tapenādi - mērci, kuru gatavo no olīvām, ķiplokiem, bazilika un anšoviem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!