Gardās kartupeļu klimpas

Gardās kartupeļu klimpas
Foto: Shutterstock
Sastāvdaļas:
3.9000 10
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Kartupeļu klimpas īpaši labi garšo ar kūpinātas vai maltas gaļas mērci, bet tās var aizdarīt arī ar kausētu sviestu, skābu krējumu un pat brūkleņu ievārījumu.

Sarīvē kartupeļus, caur divkārtīgu marli nospiež sulu. Sulu nostādina un nolej tā, lai apakšā paliktu ciete. Cieti pieliek nospiestajai, daudzmaz sausajai kartupeļu masai.

Pievieno olu, drošības pēc arī 2 ĒK kartupeļu cietes (lai vāroties neizjūk), karoti miltu, sāli pēc garšas. Visu samaisa. Mīkla gatava!

Ar rokām veido nelielas, apaļas klimpas, liek uz mērenas liesmas vārīties vārošā sālsūdenī (tādā ne pārāk stiprā – garšīgā), kurā iemaisīta ēdamkarote cietes (tas palīdzēs klimpām neizjukt). Izmēģinājumam vispirms ieliek vārīties vienu klimpu, ja jūk ārā, mīklai jāpievieno vēl kartupeļu ciete vai milti. Ieliktās klimpas vāra, kamēr tās uzpeld un vēl mazliet ~ 15 minūtes.

Nākošajā dienā izvārītās klimpas var sagriezt, apcept zeltainas kausētā sviestiņā (kā kartupeļus) un ēst ar krējumu.

Iesūtīja: via

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Tasty iesaka