Foto: Shutterstock
Rabarberu maize ir iecienīts Līgo svētku ēdiens ne tikai Latvijā - arī somiem ir savs garšīgais rabarberu pīrāgs. Izmēģini!
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 gmilti0.5 TKcepamais pulveris150 gsviests750 mlūdens500 grabarberi1 saujazemenes150 gcukurs1.5 ĒKkartupeļu milti

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo mīklu pīrāgam - sajauc miltus ar cepamo pulveri. Pievieno aukstu sviestu un ar rokām mīca, līdz maisījums līdzinās rīvmaizei.

2

Mīklas drumstalas pārlej ar ūdeni un strauji maisa. Ja jauksi pārāk ilgi, mīkla būs cieta. Gatavo mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī vismaz stundu atpūsties.

3

Lai pagatavotu pildījumu, sajauc kartupeļu miltus un cukuru. Rabarberu kātus noskalo, nomizo un sagriež 2-3 centimetrus garos gabaliņos. Zemenes nomazgā un sagriež uz pusēm.

4

Atdzesēto mīklu sadala uz pusēm un plāni izveltnē cepamformas formā - mīklas aplim jābūt nedaudz lielākam par trauka izmēru. Cepamformu ietauko un tajā ieklāj vienu mīklas ripu, mīklas maliņas uzlokot uz augšu. Pāri kārto sagrieztos rabarberus un zemenes un pārkaisa ar kartupeļu cietes un cukura maisījumu.

5

Ar otru plāni izrullētās mīklas kārtiņu pilnībā pārsedz cepamtrauku, piespiežot mīklu pie formas malām. Pārsmērē ar sakultu olu un sadursta ar dakšiņu.

6

Pīrāgu liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 225°C, līdz mīkla kļuvusi zeltaini brūna - apmēram 35 minūtes. Pirms ķerties pie gatavā pīrāga griešanas un notiesāšanas, to nedaudz atdzesē. Labi garšo ar putukrējumu, vaniļas krēmu vai saldējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!