Foto: Valdis Ošiņš

Recepti iesaka Sandra Ošiņa sadarbībā ar Zaubes savvaļas kulinārā festivāla komandu, iedesmojot festivāla laikā notiekošajam sālīto gurķu konkursam.

Produktu daudzums paredzēts 1 l burkai.

12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

gurķi ķploku daiviņas mārrutka lapa, plaukstas lielumā mārrutka saknes gabals dilles ar ziediem un kātiem2 ozola lapas5 ķiršu lapas5 upeņu lapas500 mlūdens, uzvārīts1 ĒKsāls1 TKcukurs1 TKetiķis 9%

Sagatavošana

1

Gurķus nomazgā, nogriež tiem galiņus.

2

Traukā liek gurķus pamīšus ar sagrieztām dillēm, ozolu, ķiršu, upeņu un mārrutku lapām, nomizotām ķiploku daiviņām un mārrutka saknes gabaliņu.

3

Uzvāra ūdeni, iejauc cukuru, sāli un etiķi. Sālījumu pārlej gurķiem. Pārliek ar vāku vai slogu.

4

Ļauj gurķiem vienu līdz divas dienas ieskābt siltumā. Var sākt ēst jau nākamajā dienā. Kad garša šķiet laba, gurķus liek ledusskapī, kur tos var uzglabāt ilgāku laiku.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!