Foto: Shutterstock
Rāceņu sacepums būs garda, krēmīga un aromātiska piedeva tiem, kas ēd gaļu, kā arī brīnišķīga sezonas dārzeņu maltīte tiem, kas gaļu neēd.
90Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
sviests (formas iesmērēšanai)300 mlsaldais krējums 10%2 timiāna zariņi3 ķiploka daiviņas šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari800 grāceņi50 gParmezāna siers200 gsiers (kūstošs)

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo formu, to iesmērējot ar sviestu.

2

Katliņā lej saldo krējumu, pievieno timiāna zariņus, smalki sagrieztu ķiploku, sāli un svaigi maltus melnos piparus, uzvāra. Noņem no uguns un ļauj pienam aromatizēties.

3

Tikmēr nomizo un sagriež plānās šķēlēs rāceņus. Sarīvē un sajauc kopā sierus, pēc tam sadala četrās daļās gan rāceņus, gan sieru.

4

Izklāj cepamās formas pamatni ar vienu daļu rāceņu šķēlēm, tās viegli pārklājot vienu pāri otrai, pāri kaisa vienu daļu siera. Pienu izkāš caur sietiņu un ar ēdamkaroti apslaksta rāceņus un sieru, pietaupot lielāko daļu piena augšējām kārtām.

5

Izklāj otru daļu ar rāceņiem, pāri kaisa otru daļu ar sieru un apslaksta ar pienu, atkārto līdz visi rāceņi un siers salikti kārtās. Pa virsu lej visu atlikušo pienu.

6

Apsedz sacepuma formu ar foliju un liek karstā krāsnī uz 40 minūtēm. Pēc tam noņem foliju un turpina cept vēl 20-25 minūtes, līdz siers zeltains un rāceņi mīksti. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!