Foto: Shutterstock
Siera fondī ar dārzeņiem jauka vakara baudīšanai.
35Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

600 gsiers1 ĒKmilti125 mlsausais baltvīns3 gab.olu dzeltenumi malti baltie pipari muskatrieksts ziedkāposts burkāni seleriju kāti šampinjoni baltmaize olīvas

Sagatavošana

1

Sieru sadrupina katliņā, pievieno pusi baltvīna un maisot karsē.

2

Kad sāk vārīties, palikušajā vīnā iemaisa miltus un pievieno siera masai.

3

Krējumu sakuļ ar olas dzeltenumiem un iemaisa karsēšanas beigās.

4

Dārzeņus nomazgā un notīra. Ziedkāpostus sadala rozetītēs, burkānus un kātu selerijas sagriež stienīšos, šampinjonus pārgriež uz pusēm.

5

Dārzeņus var mērkt mērcē svaigus vai nedaudz iepriekš apvārīt. Tos dur uz dakšiņas un mērc siera fondī vai apmērcē, vienkārši turot pirkstos.

6

Ja dārzeņus apvāra sālsūdenī vai tvaiko, tos var kārtot porcijās un apliet ar siera mērci. Pasniedz ar olīvām un baltmaizi.

Iesūtīja: negro

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!