Foto: Rūta Krūma

Recepti iesaka Rūta Krūma, kā arī Vegānfestivāla radošā komanda.

80Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

150 gmilti100 gkokosriekstu eļļa50 gcukurs ĒKaugu piens1 bundža kokosriekstu piena250 gzīdainais tofu300 gmīkstais tofu150 gcukurs ĒKmilti4 ĒKmanna2 ĒKcitronu sula1 rīvēta citrona miza1 TKvaniļas ekstrakts glāzerozīnes šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Sagatavo smilšu mīklu pamatnei: kokosriekstu eļļu pārkaisa ar miltiem un cukuru, ar pirkstiem saberž drupačās. Augu pienu pievieno eļļas, cukura un miltu maisījumam, ātri samīca mīklu un saveļ bumbā. Tai jābūt mīkstai un vijīgai – ja tā ir par sausu un plaisā, iemīca vēl nedaudz piena.

2

Mīklu izlīdzina apaļā veidnē. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz pusstundu atpūsties. Uzkarsē cepeškrāšni līdz 180 °C. Mīklas pamatni sadursta ar dakšiņu. Uzkarsētā krāsnī cep 10 minūtes.

3

Pa to laiku sagatavo biezpiena masu: kokosriekstu pienu un zīdaino tofu sablendē kopā ar cukuru. Masu lej bļodā, pievieno sāli, vaniļas ekstraktu, mīksto tofu, citrona sulu un miziņu, un saputo. Ar karoti iemaisa miltus, mannu un rozīnes.

4

Lej masu uz gatavās mīklas pamatnes un cep aptuveni stundu. Gatavību pārbauda, iedurot koka irbulīti. Tam vajadzētu kļūt sausam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!