Foto: Shutterstock
Arī tad, ja izdodas nopirkt lētas lidmašīnas biļetes vai arī atrast citu transportlīdzekli, ar kuru izdevīgi nokļūt galamērķī, ceļošana prasa ievērojamus izdevumus. "Smarter Travel" iepazīstina ar lietām, kurām ceļa somā vajadzētu atrast vietu, lai ieekonomētu lieki iztērētu naudu.

Ar mantu likšanu gan rokas, gan arī nododamajā bagāžā joki ir mazi – jāievēro ne tikai svarīgi noteikumi, ko drīkst un ko nedrīkst ņemt līdzi, bet arī vairākas reizes jāpārdomā, kuras mantas likt somā un kā tās vislabāk sakārtot. Taču rūmi noteikti jāatrod arī dažām lietām, kuras palīdzēs izvairīties no pārmaksāšanas ceļojumu laikā. Par piecām no tām, lasi turpmākajās rindās.

Rokas svari. Ja tev tie vienmēr būs pie rokas, varēsi nosvērt, cik smaga ir tava ceļa soma. Šādā veidā izvairīsies no nepatīkama pārsteiguma, ka bagāža smagāka, nekā var būt, tādējādi, piemēram, lidostā liekot atvērt maciņu un maksāt par liekajiem kilogramiem.

Uzkodas, gardumi. Izvēloties lidmašīnu kā ceļošanas transportlīdzekli, jārēķinās, ka cenas dažādiem našķiem gan lidostā, gan arī gaisa kuģī ir augstākas, nekā piemājas veikaliņā. Arī tad, ja brauc ar mašīnu uz kādu valsti, vienmēr vērtīgi pirms tam noskaidro vidējās cenas, lai saprastu, ko ņemt līdzi. Ja ir kāds gardums, bez kura noteikti nevarēsi iztikt, ieliec to ceļa somā, lai nevajadzētu pārmaksāt.

Vakuuma maiss. Šī gan vairāk ir lieta, kurā mantas jāliek iekšā – saliec tajā visas drēbes, kārtīgi pārbaudi, vai maliņas aiztaisītas ciet, un ar putekļu sūcēju izvelc gaisu. Maisa izmērs samazināsies teju trīs reizes, tāpēc līdzi varēsi paņemt vairāk mantu, kuras galamērķī nevajadzēs pirkt no jauna. Paturi gan prātā, ka šādā variantā svars netiek samazināts, tāpēc kopējo kofera smagumu laiku pa laikam vajag pārbaudīt.

Tukša pudele. Tā kā starp ceļošanu un ilgstošu staigāšanu liekama vienādības zīme, ūdens vienmēr jātur pie rokas. Lai nebūtu dienas laikā jātērē nauda par ūdeni, noskaidro, kur konkrētajā vietā atrodami bezmaksas dzeramā ūdens pumpji. Tukšu pudeli somā vēlams vienmēr turēt, lai regulāri varētu to iepildīt.

Santehnikas līmlente. Jā, arī tai ieteicams atrast somā vietu, lai saplīsušu mantu gadījumā nevajadzētu tērēt naudu par jaunām. Piemēram, ko darīt, kad somai saplīst rokturis? Līmlente tev var būt patiesi noderīga, lai neparedzētās situācijās neizšķiestu kaudzi naudas par lietām, kuras, atgriežoties mājās, varēsi nopirkt lētāk.

Vēl citus padomus, kā ceļojumos ietaupīt naudu, atradīsi šajā rakstā, bet te – ko noteikti nedrīkst aizmirst ielikt ceļa somā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!