Pērnā gada nogalē lietuviešu ceļotājs Jākobs Laukaitis, kas jau vairākus mēnešus ceļo pa Āzijas valstīm, neilgi pēc pārciestās motocikla avārijas darba darīšanās devies uz Kipru, bet pa ceļam nedaudz apskatījis arī Ēģipti un Apvienotos Arābu Emirātus. Tagad viņš savā videoblogā "Youtube" vietnē publicējis nelielu filmiņu par šo tikai piecas dienas ilgušo ceļojumu, kura laikā mērots tūkstošiem kilometru un redzēts ļoti daudz.

Īsajā Ēģiptes apskates braucienā Jākobs izmantojis taksista pakalpojumus, lai ērtāk un ātrāk apskatītu Kairu un tās mošejas, pabūtu pie Nīlas un ieraudzītu piramīdas. Lai arī daudz ceļojis, lietuvietis bijis Ēģiptē pirmo reizi. Tās paražas nedaudz pārsteigušas, bet kopumā ceļotājs par redzēto bijis sajūsmā. Pie piramīdām viņš pavadījis gandrīz stundu, kaulējoties ar dažādiem gidiem par ekskursijas cenu – sākotnēji tie pieprasījuši 100 eiro, bet īstā šāda pakalpojuma cena esot vien septiņi līdz astoņi eiro, stāsta Jākobs. "Tur bija četri cilvēki, kas centās mani pārliecināt, lai iegādājos viņu vadītu ekskursiju. Četri! Viņi man pat piedāvāja ēdienu un dažādas lietas!"

Jākobs atzīst, ka pasaule kļuvusi pavisam maza – ja iepriekšējā vakarā viņš bijis debesskrāpju pārpilnajā Bangkokā, tad jau nākamajā jājis zirga mugurā gar piramīdām Ēģiptē, savukārt nakti pēc īsa lidojuma pavadījis Kiprā. Tur puisis ar īrētu motociklu apbraukājis gan populārākos pludmales kūrortus, gan dažas ievērojamas vietas, bet nedaudz vīlies – jo, lai arī laika apstākļi dienā bijuši visai jauki, tūrisma sezona Kiprā beigusies, un pārsvarā visas iestādes bijušas slēgtas, arī cilvēku – ļoti maz. Izbraucis pa Kipru 338 kilometrus, lietuviešu ceļotājs devies tālāk.

Atceļā Jākoba lidojums no Ēģiptes uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem aizkavējies, bet kā kompensāciju viņš saņēmis bezmaksas uzturēšanos pieczvaigžņu viesnīcā un maltītes tās restorānā, tādēļ ceļotājs nav noskumis par notikušo, lai arī nācies atstāt savu pasi lidostā un arī vīzas Ēģiptes apskatei nav bijis.

Nākamā rītā lidojums uz Dubaiju tomēr noticis un ceļotājs varējis izbaudīt tās betona džungļu neprātīgo iespaidīgumu, apskatīt ekskluzīvas mašīnas un pat milzu akvāriju iepirkšanās centrā.
Jau nākamajā dienā, lidojot sesto reizi piecu dienu laikā, Jākobs atgriezies Āzijā – šoreiz Indonēzijā, lai turpinātu iepazīt turienes dabu, cilvēkus un kultūru.

Piecu dienu laikā viņš mērojis vairāk nekā 18 tūkstošus kilometru un, kā pats atzīst, izbaudījis katru minūti, atrodoties tik dažādajās valstīs. "Esmu noguris, bet ļoti priecīgs, ka to izdarīju. Pasaule 21. gadsimtā ir tik maza! To noteikti vajag izmantot. Priecājos, ka man ir tāda iespēja," noslēgumā saka lietuviešu ceļotājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!