Foto: Privātais arhīvs

Lietuviešu uzņēmējs un ceļotājs, kas pabijis gan Ziemeļkorejā, gan Mumbajas graustu rajonā, kā arī ar motociklu šķērsojis gan Eiropu, gan vairākas Āzijas valstis, iekļuvis muļķīgā satiksmes negadījumā, ar mopēdu braucot uz tuvējo bankomātu. Diemžēl jaunais vīrietis cietis visai smagi, bijusi nepieciešama arī operācija, un ārstēšana Taizemē izmaksājusi gandrīz 9360 eiro, ko standarta apdrošināšana nesedz.

Par Jākobu Laukaiti esam jau stāstījuši. Viņš ir aktīvs 22 gadus vecs uzņēmējs un piedzīvojumu meklētājs no Lietuvas, kas tagad uz pusgadu devies iepazīt Āziju. Uzturoties Taizemē, viņš kādu pēcpusdienu piedzīvojis ceļu satiksmes negadījumu.

"Nekad neesmu bijis tuvāk nāvei, kā šoreiz. Atstāju savu istabu, lai dotos izbaudīt kāju masāžu kopā ar diviem draugiem. Pēc pāris minūtēm nokļuvām pie masāžas salona, kad izrādījās, ka vienam no draugiem nav skaidras naudas, tāpēc braucām uz bankomātu. Dažas minūtes vēlāk apsteidzu citu mopēdu ar savu skūteri, bet pēc mirkļa viņi man ietriecās aizmugurē. Abi cilvēki uz mopēda bija pilnīgi piedzērušies," notikušo atceras Jākobs. Pirmo reizi savā mūžā jaunais vīrietis zaudējis samaņu. Kad piesteigušies draugi, viņš gulējis zemē, bez samaņas un noasiņojot. Pēc tam viņš pamodies, piecēlies, bet viņa uzvedība bijusi neadekvāta, tādēļ Jākobs hospitalizēts. Tur viņam konstatēts četrās vietās lauzts vaiga kauls. Pēc tam veikta plastiskā operācija, kas izmaksājusi 9850 ASV dolāru jeb 9357 eiro. Turklāt neveiksmes ar to nav beigušās, jo ceļojumu apdrošināšanas kompānija atteikusies segt ceļotāja ārstēšanās izdevumus.

Foto: Privātais arhīvs

"Pavadīju četras dienas slimnīcā, pārdomājot, kas ar mani notika. Nespēju vien pārtraukt brīnīties, cik tas viss ir ironiski – es ar motociklu esmu nobraucis vairākus desmitus tūkstošus kilometru bez nozīmīgiem negadījumiem, bet šeit es gandrīz zaudēju dzīvību, braucot dažus simtus metru uz pēdu masāžu, ko sākumā pat negribēju. Tāpat domāju par tiem cilvēkiem, kas pie stūres sēžas dzērumā... Tomēr es nevarēju būt vēl laimīgāks par to, ka esmu palicis dzīvs, jo garās stundas slimnīcas gultā lika man saprast, cik ļoti mīlu savu dzīvi un cilvēkus ap sevi. Cik ļoti izbaudu kā jauna iemācīšanos vai atklāšanu, piedalīšanos jaunos projektos, tikšanos ar cilvēkiem, grāmatu lasīšanu un daudzas citas lietas, ko daru ik dienas un kam pat nepievēršu uzmanību!" stāsta Jākobs.

Runājot par to, kāpēc apdrošināšanas kompānija viņam nav segusi ārstēšanās izdevumus, Jākobs skaidro, ka standarta ceļojumu apdrošināšanā nav bijusi iekļauta kompensācija par negadījumiem, kas izraisīti, braucot ar mototransportu ceļojuma laikā. Jāsaka gan, ka pēc garām pārrunām, apdrošināšanas kompānija izdarījusi izņēmumu un tomēr segusi izdevumus, kas saistīti ar ārstēšanu. "Esmu ļoti pateicīgs par šādu iznākumu un ceru, ka citiem ceļotājiem šie mani piedzīvojumi kalpos par labu piemēru."

Tagad lietuvietis turpina apceļot Āziju un pašlaik uzturas Indonēzijā. Jākobs arī izveidojis video, ko publicējis savā "Youtube" kontā. Lūk, kā lietuvietim gājis:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!