Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ja pirms pavisam neilga laika Parīzi pārsteidza plūdi tās galvenajā "artērijā" Sēnā, tad šajās dienās visu mīlētāju pilsētu sedz sniegs. Nedēļas sākumā tas bija paralizējis gan satiksmi pilsētā, veidojot vairākus simtus kilometru garu sastrēgumu, gan radījis problēmas dažādu apskates objektu darbībā, piemēram, uz laiku apmeklētājiem bija slēgts Eifeļa tornis. Tagad tas atkal pieejams tūristiem. Ceturtdien meteorologi Ziemeļfrancijā sola jaunu sniegputeni, bet parīzieši steidz baudīt sniegu, savukārt fotogrāfi – iemūžināt neparastos skatus.

Kopš pirmdienas, 6. februāra, Parīzi pārņēmuši īsti ziemīgi laikapstākļi ar sniegu un salu. Attēlos, ko uzņēmuši fotoaģentūru pārstāvji, redzams gluži vai ēterisks miers, ko sniegs ienesis pilsētā.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Versaļas pils parku un Elizejas laukus sedz balta sega, savukārt kokos veidojas skaistas mežģīnes. Tāpat neparasti skati vērojami mākslinieku rajonā Monmartrā pie Svētās Sirds baznīcas, kas uz baltā fona izskatās vēl gaisīgāka un baltāka.

Foto: EPA/Scanpix/LETA
Arī lietuviešu žurnāliste Aiste Žilinskiene, kas pašlaik uzturas Parīzē, stāsta, ka sniegs pārsteidzis Francijas galvaspilsētu.

Ja arī jūs plānojat doties uz Parīzi, par to, ko tur apskatīt, lasiet šeit.

Arī Francijas centrālajā daļā esošajā slavenajā Luāras ielejā esošā Šamboras pils šonedēļ slēpjas zem romantiskas, baltas sniega segas. Vairāk par šo un citām Francijas pilīm, lasiet šeit.

Pašlaik atbildīgie dienesti Francijā visus brīdina par jaunu sniegputeni un visai bīstamiem apstākļiem uz ceļiem, kur veidojas tā saucamais “melnais ledus”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!