Foto: Publicitātes foto

Daugavpils novadā dabas parka "Daugavas loki" teritorijā šī gada 27. maijā notiks tūrisma triatlons – sacensības aktīviem cilvēkiem, kuri varēs pārbaudīt savus spēkus laivošanā, riteņbraukšanā un skriešanā, pavadot dienu brīvā dabā, pastāstīja Rolands Gradkovskis, Daugavpils novada pašvaldības aģentūras "TAKA" direktors.

Tūrisma triatlona maršruts sāksies Slutišķu ciemā, kur dalībnieki sēdīsies kanoe laivās un dosies lejup pa Daugavu. Desmit kilometrus lejpus Slutišķiem atrodas kempings "Ozianna", kurā dalībniekiem iepriekš jāatstāj viņu velosipēdi – pēc kanoe brauciena sekos atgriešanās Slutišķu sādžā ar velosipēdiem. Pēdējais ap kilometru garais triatlona posms būs skrējiens. Pasākumu kā tradīciju iedibinājusi un šogad atkal organizē Daugavpils novada pašvaldības aģentūra "TAKA", tas notiek dabas parkā "Daugavas loki".

Foto: Publicitātes foto

Pasākuma organizētāji nodrošina dalībniekiem laivas un glābšanas vestes, balvas, dzeramo ūdeni un uzkodas finišā, kā arī feldšera, glābēju un tiesnešu pakalpojumus, tādēļ noteiktā dalības maksa līdz 22. maijam ir septiņi eiro no cilvēka, bet vēlāk – jau dārgāk. Pieteikšanās tiešsaistes formā šeit vai "TAKA" birojā Rīgas ielā 2, Daugavpilī.

Dalībniekiem jāņem līdz savs velosipēds. Komandas sastāv no diviem dalībniekiem, jo piedāvātās laivas ir divvietīgas. Vīriešu, sieviešu un jauktās (vīrietis un sieviete) komandas tiks vērtētas atsevišķi. Laivu skaits ir ierobežots, tādēļ organizatori aicina piesakieties laicīgi.

Pasākums paredzēts aktīviem cilvēkiem visās vecuma grupās: 2016. gadā visjaunākā pasākuma dalībniece bija 10 gadus veca, bet vecākais dalībnieks – 83 gadus vecs, stāsta Gradkovskis.

Tūrisma triatlonā var piedalīties jebkurš – ir nepieciešams velosipēds un vēlēšanās piedalīties. Ja ļoti vēlaties piedalīties pasākumā, bet nav sava velosipēda, sazinieties ar organizatoriem, kas sola izlīdzēt. Precīzāku informācija par vietu, laiku un citiem jautājumiem skatīt mājaslapās – www.daugavpilsnovads.lv, www.visku-estrade-stadions.lv, www.visitdaugavpils.lv vai sazināties e-pastā taka@dnd.lv, tel. 29431360.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!